Cel mai bun tip de proteine ​​din zer

Există trei tipuri primare de proteine ​​din zer. Dacă doriți să construiți optim musculare, să pierdeți în greutate și să rămâneți sănătoși în general, utilizați numai cel mai bun tip de proteine ​​din zer. Proteina din zer este o parte importantă a unei diete sănătoase. Acesta vă poate ajuta să construiți mușchi, să pierdeți în greutate, să vă recuperați rapid activitatea fizică și să rămâneți sănătoși în general. Adăugarea de praf de proteine ​​din zer în planul de nutriție vă poate ajuta să vă pregătiți sau să vă recuperați din exercițiu, să vă protejați mușchii de defalcare și să vă ajutați să vă satisfaceți nevoile zilnice de proteine. Proteina din zer poate fi utilă în special dacă aveți pierderi în greutate sau obiective de construcție a mușchilor.

De ce ar trebui să luați proteine ​​din zer?

Dacă lucrați foarte mult, este posibil să aveți nevoie de proteine ​​suplimentare pentru a vă repara mușchii după exerciții fizice și pentru a deveni mai puternici. Poate fi greu să obțineți suficientă proteină din alimente, astfel încât adăugarea de praf de proteine ​​din zer în dieta dvs. este o modalitate convenabilă de a obține aportul de proteine ​​suficient de ridicat.

Ce este de fapt proteina din zer?

Proteina din zer provine din lapte. Este lichidul care se separă de coajă în timpul procesului de fabricare a brânzei. Are un conținut ridicat de proteine, dar conține, de asemenea, lactoză, un zahăr din lapte care mulți oameni au dificultăți în digerare. În timp ce concentratul proteic din zer păstrează o anumită lactoză, versiunea izolată conține foarte puțin deoarece majoritatea acestui zahăr din lapte se pierde în timpul procesării. Zerul digeră rapid și este bogat în aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA). Leucina, una dintre aceste BCAA, joacă un rol major în promovarea creșterii și recuperării musculare după exerciții de rezistență și rezistență. Când aminoacizii sunt digerați și absorbiți în sânge, devin disponibili pentru sinteza proteinelor musculare sau pentru crearea de mușchi noi. Studiile arată că proteina din zer poate ajuta la construirea și menținerea masei musculare, asistarea sportivilor cu recuperare de la exerciții fizice grele și creșterea puterii musculare ca răspuns la antrenamentul de forță. Alte studii sugerează că proteina din zer poate, de asemenea, să reducă inflamația și să îmbunătățească anumiți markeri de sănătate a inimii la persoanele supraponderale și obezi.

Care este cel mai bun tip de proteine ​​din zer

Există trei tipuri primare de proteine ​​din zer utilizate în suplimente. Acestea sunt următoarele:

  • Concentrat de proteine ​​din zer.

Cantitatea de proteine ​​din concentratul proteic din zer poate varia între 25-89%. Suplimentele de proteine ​​din zer praf pe care le găsiți în magazinele de sănătate și nutriție conțin adesea pe etichetă concentrat de proteine ​​din zer. Acest tip de proteine ​​din zer este de obicei 80% proteine. Restul produsului constă în lactoză (4-8%), grăsime, minerale și umiditate.

  • Izolate din proteine ​​din zer.

Proteina de zer izolat este cea mai pură formă de proteină din zer disponibilă și conține între 90-95% proteine. Este o sursă bună de proteine ​​pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, deoarece conține lactoză puțin sau deloc. Proteinele din zer sunt de asemenea foarte scăzute în grăsimi. Costul unui izolat de proteine ​​din zer va fi ușor mai ridicat decât concentratul de proteine ​​din zer datorită purității și conținutului mai ridicat de proteine ​​din produs.

  • Proteină din zer hidrolizată.

Lanțurile lungi de proteine ​​din proteina din zer au fost împărțite în lanțuri mai scurte numite peptide. Acest lucru face ca acest tip de proteine ​​din zer sa fie mai usor absorbit de organism si poate reduce potentialul de reactii alergice. Proteina din zer hidrolizată este adesea folosită în formulele pentru sugari și în produsele de nutriție sportivă și medicală. Hidroliza nu reduce calitatea nutrițională a proteinei din zer. În general, credem că concentratul de proteine ​​din zer este cel mai bun tip de proteine ​​din zer. Concentratul de proteine ​​din zer este cel mai bogat în nutrienți și mai puțin procesat din cele trei. Partea inferioară ar putea fi aceea că poate avea un procent ușor mai mare de lactoză, pe care persoanele extra sensibile la lactoză pot avea unele probleme digestive cu. Pentru persoanele care sunt foarte sensibile la lactoză, totuși, proteina din zer hidrolizată va fi cel mai bun tip de proteine ​​din zer pentru ei. De fapt, proteina din zer hidrolizat este cel mai scump, deși este cel mai puțin atrăgător din punct de vedere al aromelor. Acest tip de proteine ​​din zer este mai ușor absorbit de organism și poate reduce potențialul de reacții alergice și probleme digestive.

Importanța calității

În afară de înțelegerea diferenței dintre cele trei tipuri de proteine ​​din zer, trebuie să înțelegeți, de asemenea, că calitatea și prelucrarea sunt aspecte critice pe care trebuie să le luați în considerare pentru a determina cea mai bună proteină din zer. În mod ideal, calitatea proteinei din zer ar trebui să provină din laptele de vacă care este hrănit cu iarbă, fără hormoni, fără antibiotice și fără soia. Cele mai multe proteine ​​din zer de pe piață vin astăzi din surse de lapte foarte nesănătoase de la vaci care trăiesc în medii foarte nenaturale, nesănătoase. Această sursă de lapte “murdară” de calitate scăzută nu va avea ca rezultat un produs final de calitate superioară, indiferent de eticheta produsului. Linia de fund, dacă sursa este sănătoasă, atunci vă puteți aștepta cel mai bun produs din proteine ​​din zer care este sănătos pentru dumneavoastră. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a găsi cea mai bună proteină din zer din cea mai bună sursă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>