Cel mai bun produs pentru tratarea căderilor de păr

Se spune adesea că nu există remediu pentru chelie, dar am găsit un produs de încredere pentru tratarea căderilor de păr, care va funcționa pentru majoritatea oamenilor. Studiile clinice și dermatologii pe care i-am consultat indică trei metode de tratament pentru căderea părului: minoxidil, tratamente cu laser și finasterid cu prescripție medicală. Cheia este găsirea tratamentului pentru căderea părului care funcționează pentru tine. Un medic este cel mai bun pariu pentru acest tip de îndrumare – dar am constatat că finasterida este o metodă care poate funcționa cu adevărat pentru majoritatea oamenilor.

Despre caderea parului

Părul nostru crește într-un ciclu cu trei faze distincte. În primul rând, părul crește și devine mai lung în faza de anagen, care poate continua mai mulți ani. Apoi, în timpul fazei de 10 zile de catagen, părul încetează să crească activ și se separă de foliculul său, care este ceea ce ține părul pe loc sub piele. În cele din urmă, în faza telogenă, foliculul trece în regim de repaus timp de câteva luni, până când părul cade. Apoi, procesul începe din nou. O persoană obișnuită pierde 50 până la 100 de fire de păr pe zi în mod natural datorită acestui ciclu. Dar dacă procesul este întrerupt în orice etapă – de exemplu, dacă foliculul nu revine din modul de odihnă sau începe să se micșoreze – poate rezulta căderea părului și subțierea părului. Întreruperile ciclului pot fi cauzate de hormoni, stres, alimentație precară, tratamente chimice pentru păr, anumite medicamente și, desigur, genetică.

Top 3 tratamente pentru căderea părului

Cele mai populare opțiuni de tratament pentru căderea părului includ:

  • minoxidil.

Acesta este un medicament fără prescripție (fără prescripție medicală) aprobat pentru bărbați și femei. Vine sub formă de lichid sau spumă pe care o freci zilnic la nivelul scalpului. Spălați-vă mâinile după aplicare. La început, vă poate cauza părul. Părul nou poate fi mai scurt și mai subțire decât părul anterior. Cel puțin șase luni de tratament sunt necesare pentru a preveni pierderea părului în continuare și pentru a începe refacerea părului. Trebuie să continuați să aplicați medicația pentru a reține beneficiile.

  • Terapie cu laser.

Administrația pentru produse alimentare și medicamente a aprobat un dispozitiv laser la nivel scăzut ca tratament pentru căderea părului ereditară la bărbați și femei. Câteva studii mici au arătat că îmbunătățește densitatea părului. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a arăta efecte pe termen lung.

  • Finasteride (Propecia).

Finasteride este denumirea generică a medicamentului de marcă Propecia. Finasteridul a fost inițial dezvoltat de compania farmaceutică Merck ca un medicament pentru tratarea glandelor prostatei mărite. În timpul studiilor asupra bărbaților cu probleme de prostată, cercetătorii au remarcat un efect secundar intrigant: creșterea părului. În decembrie 1997, FDA a aprobat o doză de 1 mg de finasterid pentru tratamentul căderilor de păr la bărbați. Propecia este primul medicament din istorie care a tratat eficient chelia modelului masculin la majoritatea bărbaților care o folosesc.

Finasteride: cel mai eficient tratament pentru căderea părului

Finasteride este un medicament aprobat de FDA pentru tratamentul căderii părului. Cunoscută și sub numele de marcă Propecia, finasterida aparține unei clase de medicamente cunoscute sub numele de inhibitori ai 5-alfa-reductazei. Acționează împiedicând testosteronul să se descompună în dihidrotestosteron, hormonul care provoacă chelie de model masculin. Puteți obține acest medicament cu o rețetă de la medicul dumneavoastră de îngrijire primară. Disponibil sub formă de tabletă, finasteride este conceput pentru utilizare pe termen lung – este posibil să nu vedeți rezultate semnificative până când nu luați produsul în mod continuu timp de trei până la șase luni. Poate ajuta, de asemenea, să luați comprimatul în același timp în fiecare zi. Bărbații care au folosit finasteridul pentru a trata căderea părului au raportat o creștere a numărului de fire de păr, precum și o îmbunătățire a calității părului.

Concluzie

Pierderea părului nu este niciodată ușoară, dar, din fericire, nu trebuie să trăiești! Dacă vă confruntați cu căderea părului din cauza chelie de model masculin, nu cădeați victime ale schemelor de marketing pentru produse și terapii care nu funcționează – rămâneți cu unul dintre singurele tratamente pentru căderea părului, care este atât aprobată de FDA, cât și dovedită a fi eficient: finasterid sau Propecia. Faceți clic mai jos pentru mai multe informații.

Propecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>