Cea mai frecventă cauză de artrită

Cauzele posibile ale artritei includ uzura legată de vârstă și stilul de viață, infecții, leziuni și afecțiuni autoimune. „Artrita” nu este de fapt o singură boală; este un mod informal de referire la durerea articulară sau la boala articulară. Există mai mult de 100 de tipuri diferite de artrită și afecțiuni conexe. În timp ce osteoartrita și artrita reumatoidă sunt tipuri comune de artrită, există multe alte tipuri comune de artrită neobișnuită. Oameni de toate vârstele, sexele și rasele pot avea și au artrită și este cauza principală a dizabilității din America. Peste 50 de milioane de adulți și 300.000 de copii au un anumit tip de artrită. Este cel mai frecvent în rândul femeilor și apare mai frecvent pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Este destul de dificil să spui care sunt cauzele artritei. Cu fiecare dintre tipurile majore de artrită, există diferite cauze.

Simptomele artritei

Simptomele artritei includ durerea și funcția limitată a articulațiilor. Inflamația articulară din artrită este caracterizată de rigiditatea articulației, umflarea, roșeața, durerea și căldura.

 • Rigiditatea articulației poate duce la o funcționare deficitară.
 • Sensibilitatea articulației inflamate poate fi prezentă cu sau fără durere.
 • Atunci când sunt implicate articulații mari, cum ar fi genunchiul, poate exista pierderea cartilajului cu limitarea mișcării din deteriorarea articulației.
 • Când artrita afectează articulațiile mici ale degetelor, poate exista o creștere osoasă și pierderea strângerii mâinii și a rezistenței la apăsare a mâinii asociate cu rigiditatea.
 • Artrita articulațiilor care poartă greutate poate duce la dificultăți de mers din cauza funcției articulare slabe și dureri de artrită.

Care sunt cauzele artritei?

Cartilajul este un țesut conjunctiv ferm, dar flexibil în articulații. Protejează articulațiile absorbind presiunea și șocul creat atunci când vă deplasați și puneți stres asupra lor. O reducere a cantității normale a acestui țesut cartilaginos este una dintre cele mai frecvente cauze ale artritei. Uzura normală provoacă osteoartrită, una dintre formele comune de artrită. O infecție sau vătămarea articulațiilor poate agrava această descompunere naturală a țesutului cartilaginos. Riscul dumneavoastră de a dezvolta artroză poate fi mai mare dacă aveți un istoric familial al bolii. O altă formă comună de artrită este artrita reumatoidă – o afecțiune autoimună. Se produce atunci când sistemul imunitar al corpului dvs. atacă țesuturile corpului. Aceste atacuri afectează sinoviul, un țesut moale din articulațiile dvs. care produce un fluid care hrănește cartilajul și unge articulațiile. Artrita reumatoidă este o boală a sinoviului care va invada și va distruge o articulație. În cele din urmă poate duce la distrugerea atât a osului cât și a cartilajului în interiorul articulației. Nu se cunoaște cauza exactă a atacurilor sistemului imunitar. Dar oamenii de știință au descoperit markeri genetici care îți cresc riscul de a dezvolta artrita reumatoidă de cinci ori.

Prevenirea artritei provoacă

Unele cauze ale artritei pot fi evitate sau prevenite. Și există multe lucruri care pot fi făcute pentru a păstra funcția articulațiilor, mobilitatea și calitatea vieții. Învățarea despre boală și opțiunile de tratament, timp pentru activități fizice și menținerea unei greutăți sănătoase sunt esențiale. Următoarele sunt câteva strategii care pot ajuta la prevenirea artritei:

 • Echilibrarea activității cu odihna.
 • Activitate fizică regulată.
 • Menținerea unei greutăți sănătoase.
 • Consolidarea mușchilor din jurul articulației pentru un sprijin suplimentar.
 • Utilizarea dispozitivelor de asistență.
 • Luând supliment de sănătate pentru articulații (marca recomandată este ProJoint Plus).
 • Evitarea mișcărilor repetitive excesive.

Dacă suferiți deja de artrită care provoacă mobilitate limitată și afectează calitatea vieții, strategiile de management de mai sus pot fi în continuare de ajutor. Concluzia, artrita poate fi prevenită în general, rămânând activă, menținând o greutate ideală, evitând accidentarea și mișcările repetitive și urmând o dietă sănătoasă care implică utilizarea suplimentului potrivit. Faceți clic mai jos pentru a afla despre cel mai bun supliment pentru sănătatea articulațiilor care poate ajuta la prevenirea artritei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>