Cea mai bună terapie cu obezitate

Terapia obezității include adesea modificarea comportamentului. Scopul acestei terapii este să vă schimbați obiceiurile alimentare și exercițiile fizice pentru a promova pierderea în greutate. Obezitatea apare la persoanele care au o acumulare excesivă de grăsime corporală. Obezitatea este pusă în termeni cuantificabili și se măsoară folosind indicele de masă corporală standard, care este un început de măsurare bazat pe înălțime și greutate. Un indice de masă corporală sănătoasă la un adult se încadrează undeva între 18,5-24,9. Oricine are un indice de masă corporală sub 18,5 ani este considerat subponderal, iar cei cu un indice de masă corporală peste 25 sunt considerați supraponderali. Cei cu un indice de masă corporală de 30 sau mai mare sunt clasificați ca obezi.

Metode utilizate în terapia obezității

Metodele utilizate în terapia obezității utilizează gama de diete și exerciții fizice, hipnoterapie, acupunctură, medicamente, modificări de comportament sau chiar chirurgie. În general, terapia obezității va fi o combinație a unuia sau mai multor tipuri de psihoterapie în combinație cu o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice. Majoritatea terapeuților sunt conștienți că o metodă de tratament nu este adesea suficientă pentru a readuce o persoană obeză la o greutate sănătoasă, astfel încât terapiile combinate din acest spațiu nu sunt deloc neobișnuite. De fapt, cele mai multe terapii vor fi utilizate împreună cu recomandări pentru modificări dietetice și o cantitate moderată de exerciții fizice în fiecare zi.

Cea mai frecventă metodă de terapie cu obezitate

Ședințele de terapie cu obezitate îți vor arăta exact ceea ce este necesar pentru a-ți atinge obiectivele imaginii corpului. Modificarea comportamentală este cea mai frecventă abordare folosită pentru a ajuta persoanele obeze. Tratamentul comportamental este utilizat pentru a ajuta indivizii să dezvolte un set de abilități pentru a atinge o greutate mai sănătoasă. Prin acest tratament, înveți cum să îți schimbi obiceiurile alimentare și exercițiile fizice. Acest lucru te ajută să slăbești. Modificarea comportamentală intensivă poate funcționa foarte bine. Se adresează obiceiurilor sărace care duc la obezitate. Acestea pot include alimentația nesănătoasă și neexercitarea. Tratamentul folosește intervenții pentru remedierea acestor obiceiuri proaste. Vei lucra îndeaproape cu un terapeut. Aceasta ar putea fi făcută unu-la-unu sau într-o sesiune de grup. Veți învăța cum să vă schimbați stilul de viață pentru a pierde în greutate. Mai exact, este posibil să înveți cum să:

  • Stabiliți obiective realiste de pierdere în greutate – pe termen scurt și pe termen lung.
  • Înregistrați-vă tiparele de dietă și exerciții fizice într-un jurnal.
  • Identificați situațiile cu risc ridicat și evitați-le.
  • Recompensezi acțiuni specifice, cum ar fi exercițiile fizice pentru o perioadă mai lungă de timp sau consumul mai puțin al unui anumit tip de aliment.
  • Adopți convingeri realiste despre pierderea în greutate și imaginea corpului.
  • Dezvoltați o rețea de asistență, incluzând familia, prietenii și colegii sau să vă alăturați unui grup de asistență care vă poate ajuta să vă concentrați asupra obiectivului.

Realizând aceste modificări, este posibil să puteți pierde multă greutate. Este, de asemenea, probabil să păstrați kilogramele.

Tipuri de modificare comportamentală

Modificarea comportamentală folosită în terapia obezității vine în mai multe forme. Acestea pot fi sesiuni de grup sau individuale, ținute de una până la patru ori pe lună. Intervențiile pot fi furnizate și prin intermediul unor platforme precum aplicații pentru smartphone-uri, consultări telefonice sau auto-monitorizare bazată pe web. Numărul de sesiuni și durata programelor variază. Majoritatea programelor evaluate de către grupul de lucru al serviciilor au durat unu la doi ani, sesiunile de pacienți fiind în medie o dată pe lună. Multe studii au combinat un program de pierdere în greutate, urmat de un program de întreținere a pierderii în greutate. Terapeuții comportamentali, psihologii, dietiștii, antrenorii în stilul de viață și alți furnizori de servicii medicale conduc de obicei sesiunile. Tratamentul în persoană nu este întotdeauna disponibil la nivel local, în special pentru persoanele care trăiesc în zonele rurale, unde sarcina obezității este cea mai mare. Dar opțiunile intervențiilor electronice și telefonice fac ca tratamentul comportamental să fie mai accesibil. Astfel de intervenții la distanță pot face, de asemenea, terapia mai accesibilă persoanelor cu dizabilități și adulților mai în vârstă.

Ce zici de supliment pentru obezitate?

Mulți terapeuți constată că a lua suplimentul potrivit, în special arzătorul de grăsimi, poate ajuta succesul terapiei obezității. Utilizarea arzătorului de grăsimi este foarte eficientă pentru pierderea în greutate. Arzătorul de grăsimi funcționează prin accelerarea ritmului metabolic al organismului, ceea ce duce la creșterea arderii de grăsime realizată în organism. Aceasta se realizează printr-un proces chimic numit termogeneză. Temperatura corpului crește, iar arderea grăsimilor este maximizată. Dacă doriți să aflați cel mai bun arzător de grăsimi de pe piață, care este sigur și fabricat din ingrediente naturale, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>