Cea mai bună dietă pentru vezica hiperactivă

Există o dietă specială pentru vezica hiperactivă? Da este. Această dietă joacă un rol vital în ameliorarea simptomelor vezicii urinare hiperactive. Dacă aveți vezică hiperactivă, puteți simți o nevoie frecventă și intensă de a urina. Acest lucru se datorează faptului că mușchii vezicii se contractă, chiar dacă vezica nu este plină. Mușchii dvs. vezicii se pot contracta brusc, fără sentimente de acumulare sau avertizare. Acest lucru provoacă nevoia urgentă de a urina. Vezica hiperactivă este frecventă, afectând aproximativ 33 de milioane de americani. Deși este mai frecventă la adulții în vârstă, vezica hiperactivă poate apărea la orice vârstă. Dacă aveți vezică hiperactivă, puteți face o serie de lucruri care vă ajută să vă ameliorați simptomele, inclusiv antrenamentul vezicii urinare și exercițiile podelei pelvine. Dieta ta joacă, de asemenea, un rol cheie în simptomele tale. În multe cazuri, ceea ce mănânci poate de fapt să adauge mai mult stres vezicii urinare și să crească iritarea. Continuați să citiți pentru a afla despre dieta potrivită pentru vezica hiperactivă.

Dieta pentru vezica hiperactivă: ce să mănânci

Urmarea unei diete pentru vezica hiperactivă nu înseamnă că trebuie să pierdeți din alimentele gustoase. Cheia este să știți ce alimente sunt mai susceptibile să vă irite vezica și care sunt mai predispuse la calmare. Și următoarele sunt 7 alimente prietenoase vezicii urinare.

 1. Perele: Perele sunt o sursă bună de fibre și aproximativ 100 de calorii pe porție.
 2. Banane: Bananele sunt grozave ca gustări, topping pentru cereale sau în smoothie-uri.
 3. Fasole verde: Puteți mânca fasole verde crudă, adăugați-le în salate sau prăjiți-le cu puțin ulei de măsline.
 4. Cartofi: Aveți nevoie de o hrană confortabilă pentru vezică atunci când vremea se răcește? Încercați cartofii albi sau cartofii dulci (yams).
 5. Proteine ​​slabe: Exemplele includ carne de vită, carne de porc, pui, curcan și pește cu conținut scăzut de grăsimi. Mai ales când sunt coapte, aburite sau fierte, este puțin probabil să vă deranjeze vezica.
 6. Cereale integrale: Orezul și ovăzul sunt exemple de cereale integrale. Acestea vin în multe soiuri și în general nu sunt scumpe.
 7. Nuci: Migdalele, anacardii și alunele sunt gustări sănătoase și bogate în proteine.

Dieta pentru vezica hiperactivă: ce trebuie de evitat

Iată 7 tipuri de alimente și băuturi care pot provoca sau agrava vezica hiperactivă:

 1. Alimente picante: alimentele picante pot face ca gura să ardă, ele pot irita mucoasa vezicii urinare și agravează simptomele.
 2. Cafea: Prea multă cofeină te poate face să scârțâie, de asemenea, poate declanșa vezica hiperactivă. Este atât diuretic, cât și iritant vezical.
 3. Alcool: Ca și cofeina, alcoolul este diuretic și iritant vezical.
 4. Soda: Soda conține adesea cofeină, zahăr sau îndulcitori artificiali – toți aceștia sunt declanșatori ai vezicii urinare.
 5. Sucul de portocale: alimentele și băuturile acide, cum ar fi grapefruits și sucul de portocale, vă pot irita vezica. Dar nu lăsați citricele să vă sperie de alte fructe, cum ar fi mere, afine și pere, care furnizează substanțe nutritive cheie, precum și o doză sănătoasă de fibre.
 6. Zaharul și îndulcitorii artificiali: zahărul real – și versiunile artificiale – pot agrava simptomele vezicii urinare hiperactive pentru unele persoane.
 7. Glutamatul monosodic: glutamatul monosodic este un declanșator al simptomelor vezicii urinare.

Adaugă Flotrol în dieta ta

Flotrol este un supliment important pe care trebuie să-l adăugați la dieta dvs. pentru vezica hiperactivă. Flotrolul poate ajuta la întărirea vezicii umane. Acest supliment funcționează practic prin întărirea mușchilor divizorilor vezicii urinare și îmbunătățirea stării de bine a tractului urinar. Secretul Flotrol constă în ingredientele sale care includ extractul de soia și extracte din semințe de dovleac. Se cunoaște că aceste ingrediente au un impact pozitiv pentru persoanele care suferă de vezică hiperactivă. Flotrolul este destinat atât bărbaților, cât și femeilor. Vă recomandăm să luați cinci comprimate răspândite pe parcursul zilei împreună cu mesele obișnuite. Repetați acest proces pentru primele două săptămâni de utilizare. Începând cu a treia săptămână, puteți reduce doza până la două-trei pastile pe zi cu alimente. Acesta este nivelul sugerat pentru a menține beneficiile pozitive din partea Flotrol. Pentru a obține informații complete despre Flotrol, nu uitați să consultați site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>