Cea mai bună dietă pentru tratamentul chistului ovarian

Cea mai bună dietă pentru tratamentul și prevenirea chistului ovarian trebuie să fie pe bază de plante și plină de vitamine și minerale. Multe femei dezvoltă creșteri, cunoscute sub numele de „chisturi”, în sau pe ovarele lor. Aceste chisturi sunt saci plini cu apă (mai degrabă ca un blister). La unele femei, chisturile sunt complet inofensive, necesitând puțin tratament sau deloc. Aceste chisturi sunt „benigne” sau necanceroase. Totuși, alte chisturi pot fi canceroase. Chisturile pot varia ca mărime. În mod normal, sunt mici, ceea ce înseamnă că poate nici nu știți că aveți una până când o examinare de rutină o va ridica. Cu toate acestea, unele sunt suficient de mari pentru a provoca nereguli menstruale sau disconfort.

Simptomele chistului ovarian

Chisturile ovariene dispar adesea de la sine. Dar, în cazul chisturilor mari, pot cauza probleme precum:

 • Durere abdominală.
 • Balonare.
 • Dureri de spate inferioare.

Aceste chisturi ovariene pot duce la probleme mai mari, cum ar fi sindromul ovarului polichistic dacă nu sunt îngrijite la început. Este cauzată de dezechilibrul hormonilor sexuali la femei. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, faceți modificările necesare în dieta dvs. O dietă specială pentru bolnavul de chist ovarian ajută la echilibrarea hormonilor și oferă astfel o mare ușurare.

Dieta bună pentru chistul ovarian: alimente de mâncat

Pentru a combate durerea cauzată de chisturile ovariene, cel mai bine este să consumăm o dietă densă de nutrienți, echilibrată, care să fie în principal plantă și plină de vitamine și minerale. Dieta specială pentru tratamentul chistului ovarian include următoarele alimente:

 • Alimente fibroase, cum ar fi fructe, legume, leguminoase și cereale integrale.
 • Alimente bogate în fier, precum verdeață cu frunze închise, broccoli, fasole, boabe fortificate, nuci și semințe.
 • Alimente bogate în acizi grași esențiali, precum somon, sardine, hering, păstrăv, nuci, chia și semințe de in.
 • Alimente bogate în antioxidanți care se găsesc în fructe și legume colorate, cum ar fi portocale, fructe de pădure, ciocolată neagră, spanac și sfeclă.

Dieta bună pentru chistul ovarian: alimente de evitat

Atunci când te pregătești pentru o dietă pentru tratamentul chistului ovarian, este important să știi și ce alimente ar trebui să eviți. Anumite alimente pot duce la inflamații. Acest lucru este valabil mai ales în cazul glucidelor rafinate. Carbohidrații rafinați se găsesc adesea în alimentele extrem de procesate. Alimentele cu carbohidrați rafinați pe care ar trebui să le evitați includ:

 • Alimente suculente.
 • Cartofi albi.
 • Pâine albă.
 • Alimente făcute cu făină albă.
 • Patiserie, briose, clătite.
 • Fast food.

Un alt lucru important de evitat sau de redus foarte mult în dieta dvs. pentru chistul ovarian este zahărul. Încercați și stați departe de băuturile zaharoase, cum ar fi sodă și suc, și evitați să adăugați zahăr în ceai sau cafea. De asemenea, trebuie să eliminați alimente despre care se știe că cauzează inflamații, deoarece acest lucru vă poate agrava simptomele chistului ovarian. Aceste alimente includ:

 • Margarină.
 • Carne roșii.
 • Carne procesate
 • Cartofi prăjiți.
 • Cafea.

A lua cu livrare

Asigurați-vă că acordați atenție modului în care acționează corpul dvs. atunci când mâncați anumite alimente. Păstrarea unui jurnal cu privire la alimentele pe care le consumi și orice simptome sau declanșări ai putea fi de ajutor. În afară de a vă regla dieta, trebuie să vă dedicați activității fizice și exercițiilor fizice în mod regulat. Trebuie să creșteți, de asemenea, aportul de apă. Pentru un ghid complet despre tratamentul chistului ovarian, vă încurajăm să citiți cartea Ovarian Cyst Miracle de Carol Foster. Ovarian Cyst Miracle va fi cea mai importantă carte pe care o veți citi vreodată. O garantăm! În cartea ei, Carol Foster spune tot ce trebuie să știi despre cum să tratezi chisturile ovariene rapid și în siguranță, fără medicamente, fără intervenții chirurgicale riscante, fără tratamente tipice cu chisturi ovariene și fără efecte secundare. Lucrează cu corpul tău și nu împotriva lui, este mantra cărții. Conform cărții, corpul tău îți va anunța ce are nevoie și schimbările din stilul tău de viață, dieta, precum și mediul tău, care sunt necesare pentru a elimina total simptomele chisturilor ovariene. Ovarian Cyst Miracle vă oferă îndrumările necesare pentru a vă ajuta să dezvoltați o strategie care să fie cea mai potrivită pentru starea și sănătatea dvs. particulară. Faceți clic mai jos pentru a obține cartea Ovarian Cyst Miracle acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>