Ce sunt efectele anabolice ale steroizilor asupra creierului

Oamenii de știință au studiat efectele anabolice ale steroizilor asupra creierului, în special asupra sistemelor neurotransmițătorilor pentru serotonină și dopamină. Dopamina este un neurotransmițător multifuncțional care participă la reglementarea mobilității, învățării, emoțiilor, poftei de mâncare și a efectelor pozitive de întărire. Este un neurotransmițător important pentru operarea sistemului de recompensă, astfel încât dopamina este esențială pentru dezvoltarea dependenței. Serotonina, la rândul său, reglează tiparele de somn, mișcarea, apetitul, sexualitatea și emoțiile. Potrivit unor studii, este de asemenea legată de operațiunile de memorie și de concentrarea durabilă.

Modificări în comportament: cele mai notabile efecte anabolice ale steroizilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca utilizarea steroizilor anabolizanti poate declansa un comportament agresiv la unii oameni. Acest lucru inseamna ca cineva care abuzeaza de steroizi anabolici poate actiona in randul oamenilor in care sunt in mod normal dornici, cum ar fi prietenii si familia, si chiar pot incepe lupte. Unele izbucniri pot fi atât de grave, încât au devenit cunoscute în mass-media ca “furie”. Și atunci când un abuzator de steroizi oprește utilizarea drogurilor, ei pot deveni deprimați, chiar suicidali. Cercetătorii consideră că unele dintre schimbările de comportament pot fi cauzate de modificările hormonale ca efecte anabolice ale steroizilor asupra creierului, dar există încă multe care nu sunt cunoscute.

Efectele anabolice ale steroizilor asupra creierului

Uneori, steroizii sunt prescrise ca medicamente. De exemplu, dacă pubertatea este întârziată sau dacă o persoană are o stare de sănătate care reduce masa musculară, persoana respectivă ar putea lua steroizi. Cei care suferă de abuzuri anabolice cu steroizi sunt de multe ori halterofilii care se concentrează pe creșterea masei musculare. Cu toate acestea, aceste medicamente au un număr de efecte secundare, în special în cazul persoanelor care aleg să le utilizeze pe termen lung pentru a-și schimba aspectul fizic. Acestea pot fi consumate, injectate sau aplicate pe piele în cantități mult mai mari decât cele prescrise ca medicamente. Deși se pare că masa musculară a unui individ se îmbunătățește, creierul ar putea suferi de impactul folosirii greșite a steroizilor. Aceste efecte anabolice ale steroizilor asupra creierului pot include:

  • Senzație de paranoidă sau senzație de manie.
  • Obținerea de agresivitate sau iritabilitate. Cercetătorii au documentat mai multe cazuri de comportament violent, agresiv asociat utilizării steroizi anabolico-androgenici, iar multe dintre aceste rapoarte au implicat bărbați fără istoric de violență.
  • Ținerea unor idei false sau judecăți rele.

Acestea sunt simptome problematice pentru un prieten și o familie de a experimenta, dar ele sunt, de asemenea, o problemă pentru persoana care abuzează de steroizi. Furia, paranoia și mania ar putea duce la pierderi de locuri de muncă sau probleme de familie. Concluziile slabe pot cauza accidente. Deși nu s-ar părea că steroizii sunt la fel de daunatori din punct de vedere fizic ca și unele medicamente, faptul că orice medicament care vă influențează comportamentul poate duce la consecințe fizice și emoționale grave.

Cum să evitați efectele anabolice ale steroizilor asupra creierului

Puteți evita efectele anabolice ale steroizilor asupra creierului prin utilizarea steroizilor legali. Nu abuzați niciodată de steroizi și să primiți o rețetă medicală atunci când doriți să luați aceste medicamente. Înainte de a ști despre steroizi legali, este important să obțineți ceva despre steroizi ilegali. Au fost folosite de zeci de ani, steroizi ca Sustanon, Dianabol au provocat multe condiții care pune viața în pericol în care persoana a murit aproape de pierderea fizică pe care o făcuse odată. Prelungirea utilizării acestor steroizi ilegali poate fi dăunătoare ficatului, testiculelor, rinichilor și creierului. Acum, steroizii legali sunt cei care simulează efectele steroizilor, doar riscurile nu sunt deloc implicate. Este o inovatie recenta de catre grupuri de oameni de stiinta diferiti care au venit cu cea mai recenta formula, la fel ca steroizii normali fara structura care provoaca daune organelor vitale. Când auzi termenul steroizi legali sau alternative steroizi legali, sau chiar steroizi naturali, știți că veți fi în siguranță. Apoi, una dintre cele mai bune locuri pentru a găsi aceste produse este Crazybulk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>