Ce este proteina din zer și cum funcționează

Ce este proteina din zer? Ei bine, proteina din zer este sursa supremă de proteine ​​și este cea mai bună proteină de calitate disponibilă. Proteina din zer este, de asemenea, o sursă bogată de aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA), conținând cele mai cunoscute niveluri ale oricărei surse naturale de alimente. Proteina din zer este una dintre cele două tipuri de proteine ​​care provine din lapte (cealaltă fiind proteina de cazeină). Zerul este un produs secundar care este creat în timpul procesului de transformare a laptelui de vacă în brânză.

Ce este proteina din zer pe baza tipurilor sale

Dacă întrebați “ce este proteina din zer”, răspunsul nu se va limita la un tip de proteină. Veți găsi că există trei tipuri primare de proteine ​​din zer utilizate în suplimente. Acestea sunt următoarele:

  • Concentrat de proteine ​​din zer.

Procentul de proteine ​​disponibile în concentrația de proteine ​​din zer poate varia de la 30 la 90%; depinde de cât de concentrat este. Concentratul de proteine ​​din zer contine de asemenea niveluri scazute de carbohidrati si grasimi.

  • Izolate din proteine ​​din zer.

Proteina din zer proteine ​​conține un procent mai mare de proteine ​​decât concentratul de proteine ​​din zer. Într-adevăr, izolatul proteic din zer este aproape întotdeauna cel puțin 90% din proteine, deoarece a fost prelucrat în continuare și astfel nu are grăsime sau lactoză.

  • hidrolizat de proteine ​​din zer.

Proteina din zer de hidrolizat este o formă de proteine ​​din zer care a suferit deja o hidroliză parțială, un proces necesar organismului pentru a absorbi proteinele. Prin urmare, este considerat “pre-digerat” și este absorbit cel mai rapid. În general, concentrația de proteine ​​din zer este cea mai populară (și cea mai puțin costisitoare) opțiune. De asemenea, păstrează cel mai mare procent de substanțe nutritive benefice din proteine. Dar unii oameni au un timp mai ușor de a tolera izolarea proteinelor din zer și hidrolizatul de proteine ​​din zer. Aceste formule sunt de asemenea ideale dacă încercați să reduceți carbohidrații și grăsimile.

Ce este proteina din zer în corpul vostru

În timpul unei sesiuni tipice de antrenament, organismul va avea un bilanț net de proteine ​​negativ; deoarece sinteza proteinelor noi se mărește până la oprire, distrugerea proteinelor crește pe măsură ce durata antrenamentului devine mai lungă. După antrenament, sinteza proteinelor musculare crește în cele din urmă, iar defalcarea se reduce, creând un echilibru pozitiv al azotului. Deci, ce este funcția de proteine ​​din zer în corpul tău? Utilizarea proteinei din zer și furnizarea corpului dumneavoastră cu aminoacizii de care are nevoie în jurul acestor momente cheie este vitală pentru a ajuta la creșterea sintezei proteinelor musculare, precum și a scăderii defalcării proteinelor. Din acest motiv, un echilibru net de proteine ​​net poate fi atins și ajută la promovarea câștigurilor în masa musculară slabă, rezistența și recuperarea musculară. Numeroase cercetări au arătat că aportul adecvat de proteine ​​din zer în “fereastra” post-antrenament este vital pentru optimizarea sintezei proteinelor musculare, defalcarea proteinei, crearea unui echilibru net de proteine ​​pozitiv, repararea țesutului muscular deteriorat și stimularea adaptărilor la formare.

Cum se utilizează proteine ​​din zer

Cel mai bun moment pentru a consuma proteine ​​din zer este înainte și după antrenament. În acest fel, corpul dumneavoastră va folosi proteina suplimentară pentru a construi și a repara fibrele musculare. Pentru rezultate optime, adăugați dextroză, miere brută, fructe sau alte surse de carburi la mișcarea post-antrenament. După exercițiu, aveți nevoie atât de proteine, cât și de carbohidrați pentru a vă recupera și a funcționa la vârf. În prezent, pulberile din proteine ​​din zer sunt disponibile într-o gamă largă de arome. Adăugați o lingură sau două la cookie-urile de casă, la clatite cu proteine ​​mari, brioșele cu conținut scăzut de carbohidrați și alte bunate. Luați în considerare înlocuirea gustărilor dvs. goale cu shake-uri de proteine. Amintiți-vă, mâncarea sănătoasă nu este decât plictisitoare. Puteți să construiți o masă slabă, să pierdeți grăsime și să vă recuperați mai repede de la antrenament pur și simplu prin creșterea aportului de proteine. Dacă sunteți în căutarea celei mai bune proteine ​​din zer de calitate și așteptați răspuns mai detaliat la întrebarea “ce este proteina din zer”, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>