Ce este dieta candida?

Candida dieta este un regim alimentar scăzut de zahăr, antiinflamator, care promovează sănătatea intestinală bună și elimină zaharurile care hrănesc o creștere a candidei. Dieta cu candida include legumele non-amidon, unele fructe cu zahăr scăzut, boabele fără gluten, unele produse lactate și alimentele fermentate. Îmbunătățind sănătatea intestinală și restabilind balanța bacteriilor și a drojdiei care trăiesc în interiorul corpului, puteți obține scutire de simptomele candidei, cum ar fi balonarea, indigestia, infecțiile cu drojdie, oboseala, greața, diareea și gazele.

Noțiuni de bază

Înainte de a începe dieta candida, se recomandă să mergeți pe o curățătoare de candida. Aceasta este o dietă pe termen scurt, care va atenua stresul pe tractul digestiv și va elibera toxinele din corpul dumneavoastră. Există multe moduri de a face curat, dar două moduri comune sunt:

  • Consumați numai fluide, cum ar fi apa de lămâie sau bulionul de oase.
  • Consumați în principal legume, cum ar fi salate și legume aburite, alături de o cantitate mică de proteine ​​pe parcursul zilei.

Curățirea nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile. După aceasta, veți fi gata să începeți dieta candida. Nu există un calendar specific pentru dieta candida. Susținătorii dietei susțin că oamenii se pot simți ușurat în câteva săptămâni, în timp ce alții pot necesita mai multe luni pentru a vedea un efect pozitiv.

8 alimente pentru a mânca pe dieta candida

Următoarele sunt alimentele pe care trebuie să le consumi atunci când urmează dieta candida:

  • Legume fără amidon.

Amestecurile de ciuperci mănâncă ceea ce mănânci. Alimentele vegetale, cum ar fi șobolani, spanac și șerpi elvețieni, oferă o mulțime de substanțe nutritive fără supraîncărcare. Unii oameni fac mai bine cu abur sau sautéing legume non-amidon, care este mai blând pe intestin.

  • Curățați carnea.

Grasimile de carne de vită, peștii salbatici și carnea de organe (cum ar fi ficatul) sunt bogate în nutrienți biodegradabili, precum vitaminele A, D și K2, toate fiind necesare pentru sănătatea imună și microbiomă.

  • Grăsimi sănătoase.

Uleiul de nucă de cocos, măsline și avocado sunt toate vindecări ale intestinului. O varietate de grăsimi saturate și mononesaturate au un efect antiinflamator asupra căptușelii intestinale. Uleiul de cocos, în special, este bogat în acidul caprilic, care sa dovedit a inhiba supraaglomerarea candidei.

  • Alimentele cultivate.

Alimentele fermentate, cum ar fi kimchi, varza de varza, si nuca de cocos sau kefirul alimentat cu iarba, vor ajuta la reinocularea unui microbiom stresat cu bacterii benefice.

  • vindecarea ierburilor și mirodeniilor.

Ierburi precum oregano, ghimbir și pau d’arco s-au dovedit că au efecte antimicrobiene. Puteți alege să le utilizați în rețete, ceaiuri sau sub formă de completare.

  • îndulcitori sănătoși.

Zahăr poate fi dăunătoare pentru intestin. Îndulcitorii nedubrici, cum ar fi Stevia verde brut și xilitol, sunt alternative excelente la zahăr. Dar chiar și acestea ar trebui folosite cu ușurință.

  • Ceai.

Taninurile găsite în ceaiul negru s-au dovedit a ajuta la distrugerea candidei. Ceaiurile calmante, cum ar fi ghimbirul, pot ajuta la calmarea mucoasei delicate a intestinului.

  • bulion de oase.

Această mâncare veche de vindecare face o revenire modernă – și pentru un motiv bun. Acesta este probabil cel mai puternic medicament pentru intestin pentru majoritatea oamenilor. Colagenul din bulion reprezintă blocuri pentru o căptușeală sănătoasă a intestinelor. Deoarece nu conține zahăr, acesta poate, de asemenea, ajuta la înfometarea supraaglomerilor fungice și la reducerea inflamației.

Sugestie

Candida dieta oferă multe beneficii. Cu toate acestea, eliminarea zahărului și a altor alimente vă poate lăsa la riscul unei diete dezechilibrate și nutriționale necorespunzătoare. Prin urmare, se recomandă să lucrați cu un furnizor de asistență medicală atunci când faceți dieta candida pentru a vă asigura aportul adecvat de nutrienți. Dați clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe despre cum să faceți o dietă cu candida în siguranță, fără efecte secundare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>