Ce cauzează creșterea sânilor la femei?

Esti mărirea sânului? De la sarcină până la creșterea în greutate, cunoașteți principalul motiv care provoacă creșterea sânilor aici. Creșterea dimensiunii sânului este ceva pe care multe femei o experimentează. Primul și principalul motiv care determină creșterea sânilor este creșterea în greutate, deoarece sânii sunt alcătuiți din celule grase.

Începutul creșterii sânilor

Sânii încep să se formeze în timp ce bebelușul nenăscut crește încă în uterul mamei. Aceasta începe cu o îngroșare în zona toracică numită creastă mamară sau linie de lapte. Până când se naște o bebelușă, s-au format sfârcuri și începutul sistemului de lapte-duct. Modificările sânilor continuă să se întâmple în timpul vieții unei femei. Primul lucru pe care trebuie să-l dezvoltați sunt lobii sau mici subdiviziuni ale țesutului mamar. Glandele mamare se dezvoltă în continuare și constau din 15 până la 24 de lobi. Glandele mamare sunt influențate de hormonii activi în pubertate.

Motivul care cauzează creșterea sânilor

În general, oamenii tind să fie ignoranți în ceea ce privește modificarea mărimii sânului, dar trebuie să știm dacă schimbarea este prea vizibilă. Uneori, o creștere a dimensiunii sânului ar putea lovi doar o femeie în timp ce cumpără o lenjerie nouă. Iată câteva motive care determină creșterea sânilor:

  • Creștere în greutate.

Sânii sunt alcătuită din țesuturi de susținere, glande și canale de lapte, grăsimi și cât de mult ai fiecare dintre ele, este unică pentru tine. Unele femei au țesut mai susținut decât grăsimea și viceversa. Dacă sânii tăi conțin o cantitate decentă de grăsime, ai putea vedea o diferență în dimensiunea boobului când câștigi sau pierzi în greutate. Acestea fiind spuse, probabil că nu veți vedea o schimbare imensă dacă câștigați sau pierdeți câteva kilograme. De obicei trebuie să fie un câștig sau o pierdere semnificativă în greutate pentru a-ți schimba mărimea sânului.

  • Sarcina și alăptarea.

Sânii de sarcină sunt fenomene legitime – sanii unei femei pot crește mai multe dimensiuni în timpul sarcinii datorită modificărilor hormonale cum ar fi creșterea progesteronului. Sânii se pot umfla și mai mult atunci când alăptați, datorită faptului că laptele dvs. intră, dar de obicei revin la normal în jur de trei până la șase luni după ce ați oprit alăptarea.

  • Perioada.

În timpul unui ciclu menstrual, există o creștere a nivelurilor de progesteron și estrogen în organism după ovulație. Acest lucru nu numai că va face sânul să arate mai mare, ci și să-i facă mai delicate. Deci, chiar înainte de a veni să faceți perioada, există șanse ca mărimea sânului să devină mai mare.

  • Exerciții.

Dacă ați început să vă ridicați recent și ați observat că țâțele dvs. par a fi un pic mai târziu în ultima vreme, acestea ar putea fi legate. Efectuarea de exerciții pectorale vă poate întări pecs, care stau în spatele țesutului mamar și pot determina țâțele dumneavoastră să împingă puțin mai mult decât de obicei. Aceste exerciții nu vor majora dimensiunea sânilor dvs. – dar ar putea să crească mușchiul din spatele sânului, ceea ce ar putea face să pară puțin mai mari.

  • Controlul contra nașterii.

Controlul nașterilor dvs. poate face mai mult decât să împiedice o sarcină neintenționată și să vă ajute să vă reglați perioada: metodele hormonale de control al nașterilor precum pilula, iar împușcarea poate afecta dimensiunea sânului. Acest lucru se datorează în mare parte reținerii de apă. De obicei, este cel mai vizibil atunci când cineva începe controlul contra nașterii.

Ce să știți după creșterea sânilor

Imediat după ce sânii vostri cresc, ar trebui să începeți să efectuați auto-examinări obișnuite la sân. Puteți cere unui specialist în medicină modalitatea corectă de a vă verifica sânii, dar este simplu și se poate face în câteva minute acasă. Reexaminările periodice ale sânilor vă pot ajuta, de asemenea, să deveniți mai familiarizați cu sânii, astfel încât să fie mai ușor să observați orice modificare. Discutați toate schimbările cu medicul dumneavoastră. Îngrijirea sanilor după ce se dezvoltă este importantă și poate ajuta la evitarea unor disconforturi pe care le-ar putea provoca. De exemplu, purtarea unui sutien vă oferă sânii sprijin și confort. Dacă alergați sau participați la sport, poate doriți să purtați un sutien sport pentru a le oferi un sprijin suplimentar și pentru a evita rănirea și disconfortul.

Cuvintele finale

Cele mai multe părți ale corpului cresc până la o anumită dimensiune și apoi se opresc. Sânii, pe de altă parte, sunt complet diferiți. Dimensiunea sânului poate să se schimbe pe tot parcursul vieții. Desigur, sanii tind să aibă o dimensiune standard pe care o considerați “normală”. În timp ce este ușor să credeți că dimensiunea sânului dvs. a fost predestinată, există de fapt multe lucruri care afectează dimensiunea sânilor. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a afla un alt factor care determină creșterea sânilor la femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>