Cauzele problemelor de erecție și modul de remediere a acestora

Problemele de erecție apar atunci când nu puteți atinge sau menține o erecție suficient de fermă pentru a avea relații sexuale. Pentru majoritatea bărbaților, această problemă apare ocazional și nu este o problemă serioasă. Cu toate acestea, dacă nu puteți atinge o erecție de un sfert din timp sau mai mult, este posibil să aveți o problemă de sănătate care necesită îngrijiri medicale. Problemele legate de erectie sunt, de asemenea, cunoscute ca:

 • Disfuncție erectilă.
 • Impotență.
 • Disfuncție sexuală.

Ce cauzează probleme de erecție?

Problemele de erecție pot avea multe cauze. Acestea includ:

 • Probleme fizice, cum ar fi rănirea nervilor sau pierderea alimentării cu sânge a penisului.
 • Alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, anxietatea și depresia.
 • Efectele secundare ale anumitor medicamente.
 • Stresul.
 • Consumați prea multă alcool sau fumați.
 • Chirurgie, cum ar fi cancerul de prostată.

Puteți rezolva permanent probleme de erecție?

Pentru unii oameni este posibil ca simptomele disfuncției lor erectile să se termine definitiv, dar aceasta depinde de cauze. Chiar dacă nu vă puteți rezolva definitiv problemele de impotență, puteți găsi în continuare o soluție pe care o puteți folosi în mod regulat. Soluțiile pe termen lung pentru problemele de erecție includ:

 • Modificări în stilul de viață sau în stilul de viață – dacă respectați exerciții regulate pentru disfuncții erectile sau dacă urmați alegerile pentru un stil de viață mai sănătos, atunci este posibil ca problemele legate de erecție să nu se întoarcă. Mai mult decât atât, s-ar putea să observați și alte beneficii generale pentru sănătate.
 • Consilierea sau terapia sexuală – cauzele legate de tulburarea erectilă pot afecta oricine. Acestea sunt mai probabile dacă aveți o disfuncție erectilă la o vârstă mai mică.

Vorbind cu un consilier sau terapeut, poate ajuta unii oameni să depășească disfuncțiile erectile legate de aceste probleme, eventual pentru totdeauna. De asemenea, ele vă pot ajuta dacă disfuncția dumneavoastră erectilă vă provoacă stres, deoarece acest lucru poate face lucrurile să se înrăutățească.

 • Dacă medicamentul actual este verificat – dacă luați deja medicamente, este posibil ca problemele de erecție să fie un efect secundar. Dacă medicul verifică dacă aceasta este cauza problemelor dvs. și dacă este, ați putea să schimbați medicamentele și apoi să aflați că disfuncția erectilă dispare complet – sau cel puțin se îmbunătățește.

Medicamentele care pot cauza probleme de erecție includ: o Medicamente pentru tensiunea arterială. o Antidepresive. o Steroizi. o Antihistaminicele. Amintiți-vă că, chiar dacă decideți să mergeți pentru o altă opțiune, cum ar fi medicația disfuncției erectile sau dispozitive precum implanturi, pompe pentru penis sau inele penis, acestea pot fi utilizate și pe termen lung. Deși este posibil să luați medicamente pe termen lung, medicul va trebui să verifice dacă acestea sunt potrivite pentru dvs. de fiecare dată când aveți nevoie de mai mult.

Poti preveni problemele legate de erectie?

Cauza cea mai frecventă este o problemă fizică. Deci, este important să mâncați alimente sănătoase și să faceți suficient exerciții pentru a vă ajuta să rămâneți în stare bună de sănătate. Pentru a reduce riscul de a avea o problemă de erecție, nu fumați, beți prea mult alcool sau folosiți droguri ilegale. Este posibil să puteți evita problemele de erecție legate de anxietate și stres, vorbind cu partenerul dvs. despre preocupările dumneavoastră. Acest lucru vă poate ajuta să vă relaxați. Găsiți mai multe sfaturi făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>