Cauze de obezitate și tratament

Există multe cauze de obezitate. Obezitatea este o boală complexă și cronică, nu este doar un rezultat al supraalimentării. Obezitatea este o afecțiune medicală care apare atunci când o persoană poartă excesul de greutate sau grăsime corporală care ar putea afecta sănătatea ei. De obicei, un medic va sugera că o persoană are obezitate dacă are un indice de masă corporal ridicat. Indicele de masă corporală este un instrument pe care medicii îl folosesc pentru a evalua dacă o persoană are o greutate adecvată vârstei, sexului și înălțimii sale. Măsurarea combină înălțimea și greutatea. Un indice de masă corporală cuprins între 25 și 29,9 indică faptul că o persoană poartă excesul de greutate. Un indice de masă corporală de 30 sau mai mult sugerează că o persoană poate avea obezitate.

Consecințele obezității

Obezitatea este o preocupare serioasă, deoarece este asociată cu rezultatele mai slabe ale sănătății mintale, calitatea vieții reduse și cauzele de deces în Statele Unite și în întreaga lume, inclusiv diabet, boli de inimă, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer. Menținerea unei greutăți sănătoase sau pierderea prin alimentație și exerciții fizice este o modalitate de a preveni sau reduce obezitatea. Citiți acum pentru a afla cauzele obezității.

Care sunt cauzele obezității?

Obezitatea este complexă. Câștigi în greutate atunci când consumi mai multe calorii decât te arzi. Dar alte lucruri pot fi cauze de obezitate, printre care se numără:

  • Ce și cum mănânci.

Mâncarea alimentelor nesănătoase și supraalimentarea sunt ușoare în cultura noastră astăzi. Multe lucruri influențează comportamentul alimentar, inclusiv emoțiile, obiceiurile și accesul la alimente. Magazinele de astăzi sunt pline cu alimente procesate greu de rezistat. Aceste produse promovează supraalimentarea și duc la obezitate.

  • Cât de activ ești.

Facilitățile moderne – cum ar fi ascensoare, mașini și telecomanda pentru televizor – au întrerupt activitatea din viața noastră. Cu cât o persoană se mișcă mai puțin, cu atât mai puține calorii arde. De asemenea, activitatea fizică afectează modul în care funcționează hormonii unei persoane, iar hormonii au un impact asupra modului în care organismul procesează hrana. Mai multe studii au arătat că activitatea fizică poate ajuta la menținerea nivelului de insulină stabil și că nivelurile instabile de insulină pot duce la creșterea în greutate.

  • Genetica ta.

Obezitatea are o componentă genetică puternică. Copiii părinților obezi sunt mult mai susceptibili să devină obezi decât copiii părinților slabi. Asta nu înseamnă că obezitatea este complet predeterminată. Ceea ce mănânci poate avea un efect major asupra genelor care sunt exprimate și care nu. Societățile neindustrializate devin rapid obeze atunci când încep să mănânce o dietă tipică occidentală. Genele lor nu s-au schimbat, dar mediul și semnalele pe care le-au transmis genelor lor au făcut. Pur și simplu, componentele genetice îți afectează susceptibilitatea de a crește în greutate. Studiile asupra gemenilor identici demonstrează acest lucru foarte bine.

  • Medicamente sau probleme de sănătate.

Unele afecțiuni și medicamente pot cauza, de asemenea, creștere în greutate. Exemple includ sindromul Cushing sau hipotiroidism și luarea anumitor antidepresive sau corticosteroizi.

Cum se pot evita cauzele de obezitate

Îmbunătățirea obiceiurilor alimentare și creșterea activității fizice joacă un rol esențial în evitarea cauzelor de obezitate. Recomandările pentru adulți includ:

  • Păstrați un jurnal cu alimente despre ceea ce ați mâncat, unde ați mâncat și cum v-ați simțit înainte și după ce ați mâncat.
  • Mâncați zilnic între 5 și 9 porții de fructe și legume. O porție de legume este 1 cană de legume crude sau 1/2 cană de legume fierte sau suc de legume. O porție de fructe este o bucată de fructe proaspete mici până la medii, 1/2 cană de fructe proaspete sau suc sau fructe sau 1/4 cană de fructe uscate.
  • Alegeți alimente cu cereale integrale, cum ar fi orez brun și pâine integrală de grâu. Nu mâncați alimente extrem de procesate făcute cu zahăr alb rafinat, făină, sirop de porumb cu fructoză ridicată și grăsimi saturate.
  • Obțineți o medie de 60 până la 90 de minute sau mai mult de o activitate fizică moderată până la intensă, de 3 până la 4 zile în fiecare săptămână. Exemple de exercițiu de intensitate moderată sunt mersul pe o distanță de 15 minute sau plictisirea și prăbușirea unei grădini. Alergarea sau jucarea tenisului simplu sunt exemple de activități mai intense.
  • Căutați modalități de a obține chiar 10 sau 15 minute de un tip de activitate în timpul zilei. Plimbarea în jurul blocului sau în sus și în jos câteva zboruri de scări este un început bun.

Tratamentul obezității

PhenQ este unul dintre cele mai bune tratamente pentru obezitate. Este un supliment alimentar natural care arde grăsime, care se adresează bărbaților și femeilor cu greutate inutilă, grăsimi depozitate și apetit incontrolabil. PhenQ este eficient, deoarece combină puterea diferitelor suplimente de slăbit într-o singură pastilă. Această pastilă vă ajută să ardeți grăsimile depozitate, vă suprima pofta de mâncare, blochează producția de grăsimi și vă îmbunătățește nivelul de energie. PhenQ este fabricat de Wolfson Berg Limited, un lider de încredere în industria suplimentelor. Fabricat din ingrediente naturale de înaltă calitate și o formulă susținută de știință, PhenQ este mai puternic și superior celorlalte pastile de slăbit de pe piață. Accesați site-ul oficial PhenQ pentru a afla mai multe despre acest supliment dietetic puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>