Care sunt simptomele numărului scăzut de spermatozoizi?

S-ar putea să nu existe semne sau simptome mai evidente ale numărului mic de spermatozoizi decât incapacitatea de a concepe un copil. La unii bărbați, o problemă care stau la baza, cum ar fi o anomalie cromozomială moștenită, un dezechilibru hormonal, venele testiculare dilatate sau o afecțiune care blochează trecerea spermatozoizilor poate provoca semne și simptome de număr scăzut de spermatozoizi. Dacă nu ați putut să vă concepeți un copil după un an de relații sexuale obișnuite, neprotejate sau mai devreme, poate fi necesar să vedeți imediat un medic pentru a vedea dacă aveți simptomele numărului scăzut de spermatozoizi.

Ce este un număr scăzut de spermatozoizi?

Consumul scăzut de spermatozoizi este o afecțiune care afectează mulți bărbați; totuși, deoarece nu este testat în mod obișnuit și, de obicei, nu există semne evidente, cei afectați ar putea să nu fie conștienți de starea de sănătate a spermei. În mod evident, majoritatea bărbaților încep să se gândească doar la numărul de spermatozoizi care se confruntă cu dificultăți în realizarea concepției și sunt preocupați de infertilitatea masculină. Si in timp ce multi barbati cu un numar scazut de spermatozoizi pot ramane inca in posesia copiilor, sansele de a obtine o conceptie de succes scad daca aveti un numar mic de spermatozoizi. Nu numai că concepția este o preocupare, dar scăderea numărului de spermatozoizi poate fi uneori un semn al unei probleme mai mari asociate cu sistemul reproductiv masculin. Cele mai recente criterii pentru un număr scăzut de spermatozoizi sunt de 15 milioane de spermatozoizi pe mililitru, iar la acest nivel mai scăzut decât cel normal, se face referire la oligozoospermie. Când analiza spermei arată o absență completă a spermatozoizilor împreună, această afecțiune se numește azoospermie. Starea poate fi tratată mai devreme când se poate recunoaște imediat simptomele numărului scăzut de spermatozoizi.

Simptomele numărului redus de spermatozoizi

Iată simptomele comune ale numărului mic de spermatozoizi:

  • Incapacitatea de a impregna partenerul.

Dintre simptomele comune ale numărului scăzut de spermatozoizi, cea primară este o incapacitate de a obține un partener însărcinat în decurs de un an de încercare de a concepe. Doctorii de fertilitate consideră că un an este o perioadă rezonabilă de timp în care un cuplu încearcă să rămână gravidă. Un număr scăzut de spermatozoizi este una dintre principalele provocări cu care se va confrunta un cuplu atunci când încearcă să rămână gravidă. Dacă nu există concepție după un an, ar putea fi un număr scăzut de spermatozoizi.

  • Deficiența părului facial.

Dacă numărul scăzut de spermatozoizi este cauzat de probleme hormonale – și acest lucru nu este de obicei cazul – unul dintre semne poate fi lipsa părului facial. Este posibil ca unii bărbați să fie nevoiți să își rade fețele o dată pe zi. Alți bărbați nu trebuie să se rade mai mult de două ori pe săptămână. Acesta nu este, de obicei, un indicator al numărului mic de spermatozoizi. Cu toate acestea, dacă există deficiențe hormonale la originea problemei, aceasta poate apărea cu o lipsă de păr facial.

  • Lipsa muscularității.

Acesta este doar un semn când numărul scăzut de spermatozoizi este cauzat de probleme hormonale. O persoană care nu are dezvoltare musculară poate avea, de asemenea, un număr scăzut de spermatozoizi cauzat de sindromul klinefelter sau o problemă genetică cu glanda pituitară. Acest lucru este destul de rar. În cele mai multe cazuri, când un bărbat are un număr scăzut de spermatozoizi, singurul simptom este incapacitatea de a-și impregna partenerul.

Opțiuni de tratament pentru scăderea numărului de spermatozoizi

Nu există un tratament medical special conceput pentru a aduce un număr scăzut de spermatozoizi înapoi la normal, cu excepția cazului unor anomalii hormonale care pot răspunde la medicamente. Tratamentul scăzut al numărului de spermatozoizi este o chestiune care trebuie decisă în consultare privată cu medicul dumneavoastră. Cu toate acestea, există tratamente naturale dovedite a crește numărul de spermatozoizi și a îmbunătăți fertilitatea. Tratamentele naturale implică schimbări de stil de viață, o dietă sănătoasă, exerciții regulate și, de asemenea, utilizarea de suplimente. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a obține mai multe informații despre cum să tratați simptomele numărului scăzut de spermatozoizi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>