Care sunt simptomele chistului ovarian?

Când apar simptomele chistului ovarian, acestea pot include durere sau presiune în burta inferioară pe partea chistului. Această durere poate să vină și să plece. Un chist ovarian este un sac plin de lichide care se dezvoltă pe ovarul unei femei. Sunt foarte frecvente și nu provoacă întotdeauna simptome. Majoritatea chisturilor ovariene apar ca parte a funcționării normale a ovarelor. Aceste chisturi sunt în general inofensive și dispar fără tratament în câteva luni. Cu toate acestea, un chist ovarian va cauza simptome dacă se divizează (rupe), este foarte mare sau blochează alimentarea cu sânge a ovarelor.

Cauza chistului ovarian

Diferite tipuri de chisturi ovariene au cauze diferite. Cel mai frecvent tip de chist ovarian este cunoscut sub numele de chist funcțional. Chisturile ovariene funcționale se întâmplă doar la femeile care și-au început ciclurile menstruale, dar nu au trecut prin menopauză. Există două tipuri de chisturi funcționale:

 • Chistul folicular: În jurul punctului mediu al ciclului menstrual, un ovul izbucnește din foliculul său și se deplasează pe trompa uterină. Un chist folicular începe atunci când foliculul nu se rup și nu-și eliberează oul, dar continuă să crească.
 • Chistul corpului luteum: Când un folicul își eliberează oul, acesta începe să producă estrogen și progesteron pentru concepție. Uneori, lichidul se acumulează în interiorul foliculului, determinând creșterea corpului luteum într-un chist.

Alte tipuri și cauze ale chisturilor includ:

 • Endometrioame: Acestea se dezvoltă ca urmare a unei afecțiuni în care celulele endometriale uterine cresc în afara uterului (endometrioza). O parte din țesut se poate atașa de ovarul dvs. și poate forma o creștere.
 • Dermoid: numite și teratoame, acestea pot conține țesut, cum ar fi părul, pielea sau dinții, deoarece se formează din celule embrionare. Rareori sunt canceroase.

Chisturile pot fi, de asemenea, cauzate de:

 • Sindromul ovarului polichistic, afecțiune care provoacă multiple chisturi asupra ovarelor.
 • Sarcina.
 • Infecție pelvină severă. Acest tip de chist poate fi numit abces.
 • Creșteri necanceroase.

Simptomele comune ale chistului ovarian

Majoritatea chisturilor sunt lipsite de simptome. Dacă sunt prezente simptomele chistului ovarian, acestea pot include următoarele:

 • Menstruație neregulată și posibil dureroasă: poate fi mai grea sau mai ușoară decât înainte.
 • Durere în pelvis: aceasta poate fi o durere persistentă sau o durere plictisitoare intermitentă care se răspândește în partea inferioară a spatelui și a coapselor. Poate apărea chiar înainte de începerea sau sfârșitul menstruației.
 • Dispareunie: Aceasta este durerea pelvină care apare în timpul actului sexual. Unele femei ar putea suferi durere și disconfort în abdomen după sex.
 • Probleme ale intestinului: Acestea includ durerea la trecerea unui scaun, presiunea asupra intestinelor sau nevoia frecventă de a trece un scaun.
 • Probleme abdominale: pot apărea balonare, umflare sau greutate în abdomen.
 • Probleme urinare: femeia poate avea probleme cu golirea vezicii urinare sau poate simți nevoia să urineze frecvent.
 • Anomalii hormonale: Rareori, organismul produce cantități anormale de hormoni, ceea ce duce la modificări ale creșterii sânilor și părului corpului.

Unele simptome ale chistului ovarian pot fi asemănătoare cu cele ale sarcinii, de exemplu, sensibilitatea sânilor și greața.

Cum să gestionați simptomele chistului ovarian

Dacă sunteți curios să vă vindecați chisturile, vă recomandăm să citiți Ovarian Cyst Miracle de Carol Foster – nutriționist certificat și consilier în sănătate. Ovarian Cyst Miracle este unul dintre ghidurile foarte aprofundate, complete și exacte ale libertății chistului ovarian pe care le vei citi vreodată. Un număr mare de fete de fiecare vârstă și-au vindecat în întregime starea de chisturi ovariene și au dezvoltat o independență întreagă față de simptomele chistului ovarian în mod natural, fără medicamente sau operații cu risc ridicat, doar folosind abordarea detaliată clinic, dovedită științific, exact descoperită în interiorul acestei chisturi ovariene uimitoare ghid de libertate.

 • Ovarian Cyst Miracle oferă o abordare în 3 etape a vindecării naturale pentru a ajuta la reducerea disconfortului și a durerii care însoțește chistul ovarian.
 • Cartea acoperă mai multe subiecte diferite. Veți afla totul despre diferitele tipuri de chisturi și ce le provoacă. Unul dintre subiectele incluse sunt metodele de detoxifiere care vă ajută să vă eliminați corpul de deșeuri și toxine, ceea ce este util pentru a elimina complet chistul ovarian și pentru a-l inhiba din recidive.

Sistemul Ovarian Cyst Miracle este garantat 100% pentru a scăpa de toate tipurile de chisturi ovariene. Sistemul promite să elimine simptomele chistului ovarian în decurs de 12 ore și va ajuta să scapi complet de aceste afecțiuni și afecțiuni în doar 2 luni. Accesați site-ul oficial pentru a afla mai multe despre Ovarian Cyst Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>