Care sunt simptomele alopeciei?

Simptomele de alopecie apar, de obicei, odată cu apariția bruscă a patch-urilor netede, rotunde și fără păr pe scalp. Zonele afectate sunt de obicei colorate pe piele, dar pot avea culoarea piersicilor. Ocazional, în interiorul plasturelor fără păr sunt difuzate fire de păr colorate sau albe.

Ce este alopecia areata?

Alopecia areata este o boală care determină părul să cadă în patch-uri mici, care pot rămâne neobservate. Aceste patch-uri se pot conecta în cele din urmă și apoi devin vizibile. Această boală se dezvoltă când sistemul imunitar atacă foliculii de păr, ducând la căderea părului. Pierderea bruscă a părului, unul dintre simptomele alopeciei, poate apărea pe scalp și, în unele cazuri, sprâncenele, genele și fața, precum și alte părți ale corpului. Se poate dezvolta, de asemenea, lent, și se repetă după ani între instanțe. În prezent, nu există nici un tratament pentru alopecia areata. Cu toate acestea, există tratamente care pot ajuta părul să crească din nou mai repede și care pot preveni pierderea viitoare a părului, precum și modalități unice de a acoperi pierderea părului.

Simptomele comune ale alopeciei

Cele mai frecvente simptome ale alopeciei includ:

  • Căderea părului: cel mai frecvent loc de cadere a părului este scalpul. Uneori pacienții suferă de pierderea părului în alte locuri ale corpului, cum ar fi barba, sprâncenele și genele.

Studiile arată că, atunci când pacienții dezvoltă simptome de alopecie areata mai devreme în viață, se confruntă cu pierderi mai severe ale părului. Acest lucru este valabil mai ales dacă pierderea părului începe în primele două decenii de viață. Cu toate acestea, cursul bolii poate fi imprevizibil. Parul crește spontan în 80% dintre pacienți în primul an. Dar recidivele bruscă pot apărea oricând. Alopecia areata implică pierderea parului, cu unul sau mai mulți plasturi de dimensiuni pe scalp sau în alte zone ale corpului. Alopecia areata se poate transforma in alte doua tipuri de alopecie. Acest lucru se întâmplă în aproximativ 7% dintre pacienții cu arete de alopecie. Cele două tipuri de alopecie care se pot dezvolta la pacienți includ: o Alopecia areata totalis – pierderea parului pe întreaga scalp (apare în aproximativ 5% din cazuri). o Alopecia areata universalis – pierderea completa a parului (apare in aproximativ 5% din cazuri), pe intreaga scalp, fata si corp, incluzand zone precum sprancenele, genele, bratele, picioarele si parul pubian.

  • Modificări ale unghiilor: Cercetările arată că modificările unghiului apar în zece până la 38% dintre pacienții cu alopecia areata. Gravitatea modificărilor corespunde gradului de pierdere a părului.

Unele schimbări frecvente includ înghițirea unghiilor (depresiuni la nivelul unghiilor sau picioarelor de la picioare), unghii brute, cu nisip de nisip, crestături verticale sau linii care curg de la baza cuiului la vârf. Debutul alopecie areata începe, de obicei, atunci când o persoană are între 20 și 40 de ani. Dar simptomele alopeciei pot apărea la orice vârstă. Studiile arată că, în 82-88% dintre cazuri, pacienții prezintă prima apariție a alopecie areata până la vârsta de 40 de ani. Patruzeci la sută dintre pacienți dezvoltă simptome cu vârsta de 20 de ani. Dacă simptomele alopecie se dezvoltă mai devreme în viață, există un risc crescut de viață pentru o boală mai extinsă.

Diagnostic

Medicul vă va întreba antecedentele medicale, istoricul medical al familiei și în special despre căderea părului în familie. Privind la simptomele dvs. și examinând câteva fire de păr la microscop, medicul va putea diagnostica dacă este vorba despre un caz de alopecie areata. Medicul poate efectua, de asemenea, o biopsie a scalpului pentru a exclude posibilitățile de infecții fungice, cicatrici sau alte infecții. Medicul dvs. vă poate sugera, de asemenea, un test de sânge pentru a determina dacă cauza căderii părului este o boală autoimună sau un dezechilibru hormonal. Aflați mai multe făcând clic pe linkul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>