Care sunt cauzele precoce ale menopauzei?

Menopauza care apare între 40-45 de ani se numește menopauză precoce, afectând aproximativ 5% dintre femei. Aici vom învăța cauzele precoce ale menopauzei. Menopauza apare atunci când o femeie încetează să ovuleze și perioada ei lunară (menstruația) încetează. Majoritatea femeilor ajung la menopauză între 45 și 55 de ani, vârsta medie fiind în jur de 51 de ani. Cu toate acestea, aproximativ 5% dintre femei prezintă menopauză între 41 și 45 de ani. Aceasta este cunoscută sub numele de menopauză timpurie. Unele posibile cauze precoce ale menopauzei includ chirurgia și chimioterapia sau radiațiile.

Simptomele menopauzei precoce

Simptomele menopauzei precoce sunt cele ale menopauzei obișnuite. Acestea pot include:

 • Modificări ale dispoziției.
 • Uscăciune vaginală.
 • Modificări ale cogniției și memoriei.
 • Bufeuri.
 • Dorință diminuată de sex.
 • Tulburări de somn.
 • Creștere în greutate.
 • Transpirații de noapte.
 • Dureri vaginale în timpul actului sexual.

Perioadele neregulare preced de obicei menopauză și pot începe cu ani înainte ca perioadele să înceteze efectiv.

Cauzele obișnuite ale menopauzei precoce

Există multe cauze precoce ale menopauzei. Este clar că o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea ovarelor (ooforectomie) duce la menopauză instantanee, iar tratamentele de chimioterapie și radioterapie determină slăbirea ovarelor, dar celelalte cauze pot fi următoarele.

 • Istoric familial: Menopauza timpurie pare a fi genetică. Ai tendința să-l vezi alergând în familii. Dacă mama a trecut prin menopauză precoce, atunci aveți riscul să experimentați menopauză precoce.
 • Fumarea sau altă expunere la toxine: unele toxine pot duce la insuficiență ovariană. Lucruri precum țigările și pesticidele. În mod normal, ne naștem cu suficienți foliculi primordiali pentru a ne dura până la vârsta naturală a menopauzei, în jur de 50 de ani. Dar se consideră că expunerea la substanțe chimice nocive determină o femeie să rămână fără foliculi mai devreme decât mai târziu.
 • Afecțiuni autoimune (cum ar fi boala tiroidă și artrita reumatoidă): Deși rare, sistemul imunitar al organismului, care în mod normal combate bolile, poate ataca greșit ovarele și le poate împiedica să facă hormoni.

Cum să faceți față cauzelor menopauzei precoce

Riscurile dezvoltării osteoporozei și bolilor cardiovasculare sunt mai mari pentru femeile cu menopauză precoce decât pentru femeile care ajung la menopauză la vârsta preconizată. Din acest motiv, este important să căutați cel mai bun tratament. Conform studiilor comunitare, femeile care trec prin menopauză precoce fără tratament hormonal au o speranță de viață redusă cu aproximativ doi ani. Deci, tratamentul cu hormon, care poate fi cremă naturală de progesteron, este recomandat pentru a menține sănătatea și bunăstarea, inclusiv prevenirea cauzelor precoce ale menopauzei.

Crema de progesteron este potrivită pentru tine?

Au fost efectuate studii care demonstrează modul în care crema naturală de progesteron este mai bună și mai sigură decât progestinul, care este administrat în mod obișnuit în timpul terapiei de înlocuire a hormonilor. Mai mult, s-a descoperit că crema naturală de progesteron dă rezultate mult mai bune atunci când este utilizată pentru ameliorarea unora dintre cele mai frecvente simptome ale menopauzei precoce. Iar una dintre cele mai bune creme de progesteron pe care le puteți găsi pe piață este Proferia. Proferia este o cremă naturală de progesteron 100%, ajută la creșterea apărării organismului în tratarea simptomelor menopauzei. Proferia conține extracte de hormoni și antioxidanți care pot echilibra hormonii din corpul tău și pot atenua simptomele menopauzei, cum ar fi transpirația nocturnă, libidoul scăzut și tulburările de somn. Acest produs este sigur, comod și eficient, Proferia permite absorbția progesteronului prin piele. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a ști cum să utilizați Proferia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>