Care sunt cauzele obezității și cum să le eviți

În majoritatea oamenilor, cauzele lor de obezitate mănâncă prea mult și se mișcă prea puțin. Stilurile noastre moderne de viață determină, de asemenea, mai mulți oameni să fie obezi. Dacă consumați cantități mari de energie din dieta dvs., dar nu ardeți energia prin exerciții fizice și fizice, energia excedentară va deveni grasă. După cum sa menționat mai sus, stilul nostru de viață modern determină și mai mulți oameni să fie obezi. Modificarea modelelor de lucru, utilizarea tehnologiei, modificarea dimensiunii porțiunii și a mediului construit sunt cauze comune de obezitate care contribuie la creșterea în greutate.

De unde știi dacă ești obez

Cea mai obișnuită modalitate este să-ți dai seama de indicele de masă corporală. Indicele de masa corporala este un mod rapid si simplu de a ajuta la identificarea persoanelor supraponderale sau obezi. Vă permite să comparați greutatea dvs. cu ceea ce este considerat “normal” pentru un adult cu aceeași înălțime.

Cum se calculează indicele de masă corporală?

La adulți:

  • Indicele de masă corporală este calculat din înălțime și greutate. Pentru a găsi indicele de masă corporală, înmulțiți greutatea în kilograme cu 704.5. Apoi, împărțiți rezultatul cu înălțimea în centimetri și împărțiți rezultatul cu înălțimea în centimetri a doua oară.

o Un indice de masă corporală între 25 și 29,9 este considerat supraponderal. o Un indice de masă corporală de 30 sau mai mult este considerat obez.

  • Este important de reținut însă că indicele de masă corporală estimează grăsimea corporală. Nu măsoară direct grăsimea corporală. Ca urmare, unii oameni cu construcție musculară, cum ar fi sportivii, pot avea un indice de masă corporală care le identifică ca fiind supraponderali, chiar dacă nu au prea mult grăsimi corporale.

La copii și adolescenți:

  • Pentru a găsi indicele de masă corporală a copilului sau adolescentului, adresați-vă medicului dumneavoastră.
  • Indicele de masă corporală pentru copii și adolescenți este calculat diferit decât pentru adulți. Acest lucru se datorează faptului că copiii sunt încă în creștere, iar băieții și fetele se maturizează la rate diferite. Înălțimea și greutatea copilului sau adolescentului sunt comparate cu diagramele de creștere care iau în considerare vârsta și sexul. Rezultatul arată modul în care un indice de masă corporală a copilului sau adolescentului pentru percentila de vârstă se compară cu alți băieți și fete de aceeași vârstă.

o Percentila 85 la mai puțin de 95 este considerată supraponderală. o Percentila 95 sau mai mare este considerată obeză.

Frecvente cauze obezitate

Iată cauzele comune de obezitate la oameni:

  • Genetica – Studiile au arătat că puteți moșteni o tendință spre obezitate. Șansa de a vă supraponderali crește cu 25% dacă unul sau ambii părinți sunt obezi. Ereditatea influențează puternic și locul în care transportați greutatea – șoldurile sau în jurul mijlocului.
  • Metabolic – modul în care consumați energia diferă de modul în care o va face altcineva. Factorii metabolici și hormonali nu sunt aceiași pentru toți, dar acești factori joacă un rol în determinarea creșterii în greutate. Studiile recente arată că nivelurile de ghrelin, un hormon peptidic cunoscut pentru reglarea poftei de mâncare și alte peptide din stomac, joacă un rol în declanșarea foamei și oferindu-vă un sentiment de plinătate după masă.
  • Stilul de viață – Overeating în combinație cu un stil de viață sedentar, contribuie la obezitate. Modificarea comportamentului dvs. poate afecta aceste opțiuni de stil de viață. Dacă consumați o dietă în care un procent ridicat de calorii provine din alimente bogate în grăsimi, bogate în grăsimi, sunt șanse să câștigați în greutate. Pe măsură ce mai multe familii americane mănâncă în mișcare și oamenii caută opțiuni cu costuri reduse, mai mulți oameni ajung pentru alimente bogate în calorii și grăsimi și băuturi precum fast-food.

Cuplu că, cu o lipsă de exerciții regulate și devine foarte dificil pentru adulți să mențină sau să piardă în greutate. Pentru copii, activitățile care nu consumă energie, cum ar fi vizionarea televiziunii sau ședința la calculator, devin frecvent cauze de obezitate.

Linia de jos

În timp ce nu puteți controla modul în care funcționează corpul dumneavoastră, puteți învăța cum să vă controlați obiceiurile alimentare și să vă schimbați în continuare pentru a face față cauzelor obezității. Este adesea nevoie de muncă grea și de o schimbare drastică a stilului de viață, dar mulți oameni reușesc pe termen lung, în ciuda faptului că s-au împotmolit împotriva lor. În afară de cazul în care există o condiție medicală care vă stă în cale, este în puterea dvs. de a vă controla greutatea, inclusiv decizia de a lua pilula de dietă explicată mai mult prin bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>