Care sunt cauzele infertilității la femei?

Una dintre principalele cauze ale infertilității la femei sunt problemele cu ovulația. Fără ovulație, nu există ouă care să fie fertilizate. Unele semne că o femeie nu ovulează în mod normal includ perioade menstruale neregulate sau absente. Problemele de ovulație sunt adesea cauzate de sindromul ovarian polichistic. Sindromul ovarian polichistic este o problemă de dezechilibru hormonal care poate interfera cu ovulația normală. Sindromul ovarian polichistic este cea mai frecventă cauză de infertilitate la femei. Citiți mai departe pentru a afla alte cauze ale infertilității la femei și cum să le preveniți.

Cauzele comune ale infertilității la femei

Celelalte cauze comune ale infertilității la femei includ lezarea trompelor uterine, endometrioza, greutatea corporală nesănătoasă, mucusul cervical anormal și insuficiența ovariană primară.

  • Deteriorarea tuburilor uterine.

Tuburile falopiene deteriorate sau blocate împiedică spermatozoizii să ajungă la ovul sau blochează trecerea ovulului fecundat în uter. Cauzele afectării sau blocajelor trompelor uterine pot include boala inflamatorie pelvină, intervenția chirurgicală anterioară în abdomen sau pelvis și tuberculoza pelvină.

  • Endometrioza.

Endometrioza apare atunci când țesutul care în mod normal crește în implanturile uterului și crește în alte locații. Această creștere suplimentară a țesuturilor – și îndepărtarea chirurgicală a acesteia – pot provoca cicatrici, care pot bloca trompele uterine și împiedică unificarea și ovulul și sperma. Endometrioza poate afecta și mucoasa uterului, perturbând implantarea ovulului fecundat. Starea pare, de asemenea, să afecteze fertilitatea în moduri mai puțin directe, cum ar fi deteriorarea spermatozoizilor sau ovulului.

  • Greutate corporală nesănătoasă.

Fiind supraponderal sau obez, puteți avea un risc mai mare de a nu putea concepe și risca să aveți avorturi. Fiind extrem de supraponderal sau subponderal poate afecta glanda hipofizară, determinând-o să funcționeze defectuos și să provoace probleme cu ovulația.

  • Mucus cervical anormal.

De asemenea, mucusul cervical anormal poate provoca infertilitate. Mucusul cervical anormal poate împiedica spermatozoizii să ajungă la ovul sau să îngreuneze pătrunderea spermatozoidului în ovul.

  • Insuficiență ovariană primară.

Insuficiența ovariană primară apare atunci când ovarele unei femei încetează să funcționeze normal înainte de a împlini 40 de ani. Acest lucru nu este același ca la menopauză timpurie. Insuficiența ovariană primară este mai puțin frecventă decât sindromul ovarian polichistic, afectând 1 din 100 de femei mai mici de 40 de ani și poate fi cauzată și de genetică sau de un factor autoimun.

Cum se pot preveni cauzele infertilității la femei

Există mai multe lucruri pe care femeile le pot face pentru a preveni sau reduce cauzele infertilității la femei.

  • Mențineți greutatea și dieta sănătoasă: Studiile au arătat că obezitatea reprezintă șase la sută din totalitatea infertilității femeilor și, pe partea basculantă, greutatea redusă a corpului reprezintă încă șase procente. Deci, evaluați-vă greutatea corporală și cea a partenerului. O dietă echilibrată și un regim de exerciții fizice te pot ajuta să rămâi însărcinată.
  • Nu mai fumati: Nu mai fumati. Acum. Aproape toate studiile privind fumatul și fertilitatea arată un impact grav, inclusiv fum de ocazie.
  • Evitați toxinele de mediu: Este crucial să evitați toxinele de mediu atunci când încercați să concepeți. Aceste toxine pot afecta negativ capacitatea ta de a concepe: ftlați (care se găsesc în produsele din plastic), mercur (găsit în pește), bisfenol A (găsit în conservele alimentare) și benzen (găsit în detergent).
  • Reducerea cofeinei și a alcoolului: reducerea sau abținerea de la cofeină și alcool poate avea un impact benefic asupra capacității unui cuplu de a rămâne însărcinată.
  • Reducerea stresului: Studiile au arătat că cuplurile care suferă de stres psihologic au avut rezultate mai slabe cu tratamentul cu infertilitate. Dacă poți, găsește o modalitate de a reduce stresul în viața ta înainte de a încerca să rămâi însărcinată.

Cum să tratezi infertilitatea la femei

Dacă încercați să rămâneți gravidă, dar nu ați ajuns la sarcină, solicitați ajutor de la Pregnancy Miracle. Pregnancy Miracle este o carte scrisă de Lisa Olson, care se ocupă cu o mulțime de științe și biologie despre a rămâne însărcinată, cu informații despre anatomia masculină și feminină și de ce cuplurile nu reușesc să conceapă o mulțime de timp. De asemenea, oferă metodele și tehnicile care vă pot ajuta să vă măriți șansele de a rămâne însărcinată. Acesta explică ce este infertilitatea și cum este cauzată, oferindu-vă informații utile pentru concepere. Pregnancy Miracle împărtășește, de asemenea, multă înțelepciune care vine din lumea estică antică, precum și avansări în medicina occidentală. Vă va explica modul în care curățarea energiei corpului cu tehnici precum acupunctura și acupresura și ierburile chinezești vă pot ajuta să concepeți. Veți învăța, de asemenea, despre îmbunătățirea alimentației dvs., obținerea de vitamine potrivite, optimizarea somnului, exercitarea suficientă a exercițiilor fizice (și tipul potrivit de exerciții fizice) și cum să înveți corpul dvs. de toxine dăunătoare. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe informații despre Pregnancy Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>