Care sunt cauzele disfuncției erectile?

Disfuncția erectilă are un efect negativ asupra vieții sexuale. Înțelegerea cauzelor disfuncției erectile poate ajuta un om să identifice de ce suferă această afecțiune. Disfuncția erectilă este definită ca o dificultate persistentă de a realiza și de a menține o erecție suficientă pentru a face sex. Cauzele disfuncției erectile sunt de obicei medicale, dar pot fi și psihologice. Cauzele organice sunt de obicei rezultatul unei afecțiuni medicale care afectează vasele de sânge sau nervii care alimentează penisul. Numeroase medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, medicamente recreaționale, alcool și fumat, pot provoca disfuncții erectile.

Disfuncțiile erectile cele mai frecvente cauzează

O gamă largă de boli, medicamente, leziuni și probleme psihologice pot provoca disfuncții erectile. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale disfuncției erectile:

 • Probleme circulatorii: Erecția survine atunci când penisul se umple cu sânge și o supapă de la baza penisului îl prinde. Diabetul, tensiunea arterială crescută, colesterolul și cheagurile pot interfera cu acest proces. Astfel de probleme circulatorii sunt cauza numărul 1 al disfuncției erectile.
 • Leziuni ale măduvei spinării sau pelviene: nervii care stimulează erecția pot fi tăiați prin leziuni ale acestora.
 • Chirurgie: Chirurgia la nivelul pelvisului și în special chirurgia prostatei pentru cancerul de prostată poate deteriora nervii și arterele necesare pentru a obține și menține o erecție.
 • Droguri: Alcoolul, antidepresivele, cocaina, estrogenii, diureticele și medicamentele anticanceroase sunt unele medicamente care pot provoca disfuncții erectile.
 • Depresie: Această afecțiune este o cauză obișnuită a disfuncției erectile. Depresia este o tulburare fizică, precum și una psihiatrică și poate avea efecte fizice. Acest lucru poate fi adevărat chiar dacă vă simțiți confortabil într-o situație sexuală.
 • Alcoolismul: Alcoolismul cronic poate produce disfuncții erectile, chiar dacă nu există alcool în sânge la momentul sexului.
 • Fumatul: Țigările de fumat cauzează constricția vaselor de sânge. Acest lucru poate scădea fluxul sanguin la penis, cauzând disfuncții erectile.

Disfuncția erectilă și sănătatea cardiovasculară

Disfuncția erectilă este adesea un semn de avertizare timpurie a unor probleme mai grave precum hipertensiunea, diabetul, obezitatea și colesterolul. Vasele de sânge din penis sunt mai mici decât restul corpului, în special vasele de sânge care duc la inimă și la creier. Deci disfuncția erectilă este, de obicei, primul semn al colesterolului ridicat sau tensiunii arteriale înalte înainte ca blocajul să provoace probleme mai grave, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Dacă aveți factori de risc existenți pentru bolile de inimă (diabet, obezitate, istoric familial al problemelor cardiace, colesterol ridicat) – poate fi timpul pentru o verificare. Îmbunătățirea fluxului sanguin și a sănătății inimii poate duce la erecții mai bune și mai frecvente.

Teste pentru un bărbat cu disfuncție erectilă

Numeroasele cauze ale disfuncției erectile înseamnă că un medic va solicita în mod obișnuit o mulțime de întrebări și va efectua teste de sânge. Astfel de teste pot verifica, printre altele, problemele cardiace, diabetul și scăderea testosteronului. Medicul va efectua, de asemenea, un examen fizic, inclusiv al organelor genitale. Înainte de a lua în considerare un diagnostic care necesită tratament, medicul va căuta simptome care au persistat timp de cel puțin 3 luni. Odată ce sa stabilit istoricul medical, medicul va efectua apoi investigații suplimentare. Un test simplu, cunoscut sub numele de “testul de timbru poștal”, poate fi util pentru a determina dacă cauza este mai degrabă fizică decât psihică. Alte teste includ testul Poten și testul Snap-Gauge. Aceste metode oferă informații limitate, dar pot ajuta la îndrumarea unui medic pentru a oferi un tratament adecvat și medicamente.

Cum să tratați disfuncția erectilă în mod natural

Dacă întâmpinați disfuncție erectilă, ar trebui să vizitați imediat un medic pentru a găsi cauzele potențiale ale disfuncției erectile. Cu toate acestea, când vine timpul pentru tratament, sunteți liber să alegeți metode medicale sau metode naturale. Un medic poate recomanda medicamente, tratamente hormonale și chiar intervenții chirurgicale. Dacă vă este frică de efectele secundare ale tratamentului medical, atunci puteți încerca un tratament natural. Există ierburi și suplimente nutriționale care s-au dovedit a vindeca disfuncția erectilă. Dar cheia majoră a tratamentului natural este, de fapt, schimbările stilului de viață. Iată câteva modificări ale stilului de viață care pot avea un impact semnificativ asupra disfuncției erectile:

 • Renunțe la fumat.
 • Opriți alcoolul.
 • Obțineți mai multă exercițiu.
 • Puneți în greutate în plus.

Sperăm că informațiile din acest articol sunt utile pentru dvs., dar rețineți că trebuie să găsiți în continuare sfaturi, diagnostice sau tratamente medicale profesionale. Dacă aveți în continuare întrebări sau preocupări legate de cauzele disfuncției erectile, faceți clic pe linkul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>