Care sunt cauzele chistului ovarian?

Există mai multe tipuri de chisturi ovariene. Cauzele chistului ovarian sunt diferite pentru fiecare tip; vom privi fiecare tip. Chistul este o structură închisă, asemănătoare sacului. Este împărțit de țesutul înconjurător de o membrană. Este un buzunar anormal de lichid, similar cu un blister. Conține materiale lichide, gazoase sau semisolide. Porțiunea exterioară sau capsulară a unui chist se numește peretele chistului. Este diferit de un abces, deoarece nu este umplut cu puroi. Un sac plin de puroi este un abces. Majoritatea chisturilor ovariene sunt mici și inofensive. Apar cel mai frecvent în anii de reproducere, dar pot apărea la orice vârstă. Adesea nu există semne sau simptome, dar chisturile ovariene pot provoca uneori durere și sângerare. Înainte de a vorbi despre tratament, este o idee bună dacă aflăm mai întâi despre cauzele chistului ovarian.

Chistul ovarian cauzează

Așa cum am mai spus, cauzele chistului ovarian sunt diferite pentru fiecare tip. Iar cel mai frecvent tip de chist ovarian este cunoscut sub numele de chist funcțional. Chisturile ovariene funcționale se întâmplă doar la femeile care și-au început ciclurile menstruale, dar nu au trecut prin menopauză. Există două tipuri de chisturi funcționale:

 • Chistul folicular: acest chist se întâmplă atunci când un ou nu este eliberat. Continuă să crească în interiorul ovarului.
 • Chistul corpusului luteum: acest tip de chist apare atunci când sacul din jurul oului nu se dizolvă după eliberarea oului.

Alte tipuri și cauze ale chisturilor includ:

 • Endometriom: acest chist este umplut cu sânge vechi și țesut care seamănă cu mucoasa uterului. Adesea sunt numite chisturi de ciocolată din cauza culorii închise a lichidului din ele. Se pot întâmpla la femeile cu endometrioză.
 • Dermoid: acest chist se dezvoltă din celule ovariene și ouă. Acestea pot avea păr, piele, dinți, oase sau grăsimi în ele. Aceste chisturi sunt frecvente la femeile în vârstă fertilă.

Simptomele chistului ovarian

Majoritatea chisturilor ovariene sunt mici și nu provoacă simptome. Dacă un chist provoacă simptome, este posibil să aveți presiune, balonare, umflare sau durere în partea inferioară a abdomenului pe partea chistului. Această durere poate fi ascuțită sau plictisitoare și poate să vină și să plece. Dacă un chist se rupe, poate provoca dureri bruște și severe. Dacă un chist provoacă răsucirea unui ovar, este posibil să aveți dureri împreună cu greață și vărsături. Simptomele mai puțin frecvente includ:

 • Durere pelvină.
 • Dureri plictisitoare în partea inferioară a spatelui și a coapselor.
 • Probleme de golire a vezicii sau intestinului complet.
 • Durere în timpul sexului.
 • Creștere în greutate inexplicabilă.
 • Durere în perioada ta.
 • Sângerare vaginală neobișnuită (nu normală).
 • Sensibilitate la sân.
 • Nevoie de a urina mai des.

Tratarea cauzelor chistului ovarian

Când vine vorba de tratamentul și prevenirea chistului ovarian, există o carte uimitoare pe care trebuie să o citiți. Cartea este Ovarian Cyst Miracle. Ovarian Cyst Miracle este numărul 1 cel mai bine vândut ebook cura de chisturi ovariene din istoria internetului. Mii de femei de fiecare vârstă și-au vindecat complet starea de chisturi ovariene și au obținut o libertate completă de simptomele chistului ovarian în mod natural, fără medicamente, chirurgie riscantă sau „poțiuni magice”, pur și simplu prin utilizarea metodei pas cu pas, dovedită din punct de vedere științific, din punct de vedere științific acest ghid uimitor pentru vindecarea chisturilor ovariene. Autorul Ovarian Cyst Miracle este Carol Foster, nutriționist certificat și consultant în sănătate. Ovarian Cyst Miracle poate fi descris mai precis ca o “biblie a chistului ovarian”. Este pur și simplu unul dintre cele mai cuprinzătoare, complete și precise ghiduri pentru tratamentul și prevenirea chistului ovarian pe care le veți citi vreodată. Nu uitați că Ovarian Cyst Miracle nu este doar o carte despre tratament, ci și despre prevenție. Deci, această carte vă va ghida, de asemenea, să faceți față cauzelor chistului ovarian. Pentru mai multe detalii despre Ovarian Cyst Miracle, trebuie doar să faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>