Care sunt cauzele alopeciei?

Există mai multe cauze de alopecie. Căderea părului poate să apară ca o parte naturală a îmbătrânirii, din cauza unei boli, a unui prejudiciu sau a unor medicamente și medicamente. Alopecia este o condiție a părului în care fragmentele de păr încep să cadă. Acest lucru provoacă apoi pete de pete netede și complet lipsite de păr, pentru a începe să apară pe scalp și alte părți ale corpului. În unele cazuri, vă puteți observa că părul dvs. devine vizibil mai subțire sau se rupe la câțiva centimetri deasupra rădăcinilor (rezultând în părul “exclamation point”, fără a genera, de fapt, pete călduțe. Pierderea parului cauzata de alopecie are tendinta de a veni si de a merge si de obicei, parul creste inapoi in cateva luni. Cu toate acestea, se poate întâmpla, de asemenea, ca părul să crească înapoi într-o singură zonă sau că părul care se întoarce ar putea fi bine texturat și alb.

Alopecia cauzează

Există diferite tipuri de alopecie și fiecare tip are cauze proprii. Următoarele sunt cauzele alopeciei în funcție de tipul:

  • Alopecia areata.

Alopecia areata este o boala autoimuna. O boala autoimuna se dezvolta atunci cand sistemul imunitar greseste celulele sanatoase pentru substante straine. În mod normal, sistemul imunitar vă apără corpul împotriva invadatorilor străini, cum ar fi virușii și bacteriile. Dacă aveți alopecie areata, totuși, sistemul imunitar vă atacă greșit foliculii de păr. Folostele de păr sunt structurile din care cresc firele de păr. Foliculii devin mai mici și se opresc la producerea părului, ceea ce duce la pierderea părului. Cercetătorii nu știu ce declanșează sistemul imunitar pentru a ataca foliculii de păr, astfel încât cauza exactă a acestei afecțiuni nu este exact cunoscută.

  • Alopecia cicatricilor.

Această afecțiune este cauzată de deteriorarea permanentă a foliculilor de păr. Unele afecțiuni ale pielii, cum ar fi lupusul discoid, sclerodermia și alopecia frontală fibroasă, sunt factori cauzali care duc la alopecia cicatricială. Aceste afecțiuni determină de obicei modificări ale pielii, cicatrici, erupții cutanate, pete dure peste piele etc., ceea ce duce la pierderea foliculilor de păr și pierderea părului în anumite zone.

  • efluviu anagenic.

Acest tip de căderea părului este cel mai frecvent cauzată de medicamente cum ar fi chimioterapia cancerului, imunoterapia și radioterapia. Aceste terapii afectează toate celulele cu creștere rapidă din organism, în timp ce vizează celulele canceroase cu creștere rapidă. Celulele foliculare ale părului sunt una dintre celulele care sunt afectate de medicamente anti-cancer și de radioterapie. Este posibil să existe o pierdere severă a părului la nivelul scalpului, corpului și sprancenelor.

  • Telogen efluviu.

Telogen effluvium este o diluție temporară și o cădere a părului în care părul dvs. cade mai mult decât cel normal. De obicei, părul se recuperează și crește în acest caz. Una dintre cauzele frecvente se datorează modificărilor hormonale asociate cu sarcina. Stresul emoțional, boala pe termen scurt, funcționarea, infecțiile severe și bolile cronice cum ar fi boala hepatică sunt, de asemenea, cauzele epuviului telogen.

Remedii naturale

Tratamentele convenționale pentru alopecie sunt extrem de limitate, dar există studii care susțin tratamentele naturale pentru alopecie. Există unii practicanți care recomandă frecarea cepei și a sucului de usturoi, a ceaiului verde răcit, a uleiului de migdale, a uleiului de rozmarin, a mierei sau a laptelui de nucă de cocos în scalp. Deși nu toate acestea sunt susținute de cercetarea științifică, eficiența lor a fost dovedită de mulți oameni. Alte metode alternative de tratament, cum ar fi acupunctura și aromoterapia, s-au dovedit, de asemenea, eficiente de către unii oameni. Între timp, unii oameni consideră că eliminarea stresului emoțional este cea mai utilă modalitate de tratare a alopeciei. De fapt, stresul emoțional este una dintre principalele cauze ale alopeciei. Prin eliminarea stresului, problema alopeciei va dispărea. Dacă sunteți în căutarea unui alt tratament natural eficient pentru alopecie, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>