Care sunt alimentele proaste pentru ficat?

Există atât de multe alimente care sunt bune pentru ficat. Și, bineînțeles, există unele alimente care îi pot deteriora. Deci, care sunt alimentele proaste pentru ficat? Citește mai departe! Ficatul dumneavoastră este unul dintre organele cele mai grele de lucru din corpul dumneavoastră și merită mai multă atenție decât majoritatea oamenilor le dau. Deși știți foarte bine că utilizarea persistentă a alcoolului vă poate afecta ficatul, ați știut că anumite alimente pot contribui la decesul acesteia? În timp ce cele mai multe lucruri sunt bine în mod moderat, există cu adevărat unele alimente proaste pentru ficat.

Alimente proaste pentru ficat pe care ar trebui să le eviți

Există două tipuri majore de boli hepatice – boli induse de alcool și nonalcoolice. Bolile hepatice nealcoolice sunt cele mai frecvent diagnosticate la cei care sunt obezi sau sedentari și cei care consumă o dietă foarte prelucrată. Una dintre principalele modalități de tratare a bolilor hepatice este dieta. Dieta nu înseamnă doar să mănânci alimente care sunt bune pentru ficat, dar și să eviți alimentele proaste pentru ficat. Iată câteva alimente proaste pentru ficat:

 • Conserve.

Conservele sunt împachetate cu sodiu. Sodiul este folosit nu numai pentru conservarea alimentelor, ci și pentru a întări în mod avantajos aroma alimentelor. Nivelurile ridicate de sodiu pot duce la fibroză, prima etapă a cicatricilor țesutului hepatic.

 • Fast food.

Similar cu produsele conservate, hrana rapidă conține mai mult sodiu decât aproape orice alt fel de alimente acolo. Pizza, burgeri, cartofi prăjiți, kebaburi și orice altceva care iese în formă de scoatere este un coșmar pentru ficatul nostru în doze mari.

 • Carne rosie.

Carnea roșie este o mare sursă de proteine; cu toate acestea, este, de asemenea, greu în colesterol. Prea multă carne roșie a fost asociată cu un risc crescut de boală hepatică. În mod specific, carnea roșie conține grăsimi saturate, exces de fier și amine heterociclice care sunt rele pentru noi în doze mari.

 • Fructe uscate.

Fructele uscate pot părea o alternativă sănătoasă la bomboane, dar de multe ori au atât de mulți conservanți încât sunt și ei nesănătoși. Alimentele cu cantități mari de fructoză (stafide, sucuri de fructe, mango uscat, numiți-o) sunt încă proaste pentru ficat.

 • Bauturi nealcoolice.

Deși știți că alcoolul nu are nici un fel de favoruri pentru ficatul dvs., știați că băuturile răcoritoare cu zahăr dau naștere unui dezastru? Orice băutură sau mâncare cu sirop de porumb cu fructoză ridicată ar putea fi de vină pentru scăderea funcției hepatice.

Alimente bune pentru ficat

Există câteva alimente proaste pentru ficat. Cu toate acestea, anumite alimente pot fi benefice și pentru sănătatea ficatului. Și este foarte important să vă păstrați ficatul sănătos, deoarece este un organ puternic care se ocupă de o mulțime de funcții pe care corpurile noastre trebuie să o conducă fără probleme. De asemenea, ar trebui să încărcați alimente sănătoase care să vă hrănească ficatul și să-i ajute să funcționeze. Acestea sunt cele mai bune alimente pentru a mânca pentru o sănătate optimă a ficatului:

 • Legume cu frunze verzi: Varza, spanacul, păpădia și o serie de alte verdeață conțin sulf, care ajută ficatul să detoxifice corpul.
 • Cafea: Studiile au arătat că consumul de cafea în mod moderat poate proteja ficatul prin prevenirea acumulării grăsimii și a colagenului și reducerea riscului de cancer la ficat.
 • Struguri: strugurii roșii și violet conțin mulți compuși de plante benefice, un exemplu notabil fiind resveratrolul care mărește nivelul antioxidanților și reduce inflamația.
 • Migdalele: Nucile, în general, și migdalele, în special, sunt bogate în vitamina E și grăsimi nesaturate. Acestea ajută ficatul să elimine colesterolul rău din organism și să scadă tensiunea arterială, pe lângă protecția împotriva bolii hepatice grase.
 • Fructe: Căpșuni, afine, afine, zmeură, numiți-o; orice fel de boabe este o hrană superbă. Bomboanele conțin substanțe fitochimice care vă ajută ficatul de la radicalii liberi.
 • Ceaiul verde: Este plin de compuși antioxidanți numiți catechine, care, atunci când sunt luați cu moderatie, ajută funcția hepatică și protejează ficatul de efectele nocive ale toxinelor, cum ar fi alcoolul. Consumul regulat de ceai verde blochează cantitatea de grăsime stocată în ficat, reducând astfel riscul de boală hepatică grasă.

Liver Support Plus: un alt lucru important pentru ficatul sănătos

Liver Support Plus este un produs fabricat de compania Vitabalance. Este un supliment menit să mențină un ficat sănătos prin asigurarea unui sistem adecvat de filtrare. Suplimentul de sănătate este responsabil pentru spălarea toxinelor și a deșeurilor prezente în sistemul dvs. pentru buna funcționare a părților corpului. Este un supliment care este, de asemenea, util în stimularea unui funcționare mai bună a sistemului digestiv. Produsul este compus din toate ingredientele naturale, care sunt sigure pentru consumul uman. Este un produs despre care se știe că vă reînnoiește ficatul și vă asigură că performanța sa generală este îmbunătățită. Pentru a afla mai multe detalii despre Liver Support Plus, puteți accesa site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>