Care este diferența dintre eczeme și psoriazis?

Eczemele și psoriazisul sunt două afecțiuni ale pielii care împărtășesc asemănări. Aici veți afla cum să cunoașteți diferența dintre eczeme și psoriazis. Ambele eczeme și psoriazis sunt boli de piele cronice care provoacă erupții cutanate roșii, uscate și exfoliative. Deși prezintă simptome similare, cauzele lor sunt diferite. Deoarece eczemele și psoriazisul sunt asemănătoare în aspect, poate fi ușor să greșești una pentru cealaltă. Din fericire, există modalități de a spune diferența dintre eczeme și psoriazis.

Diferența de bază între eczeme și psoriazis

Următoarea este diferența de bază dintre eczeme și psoriazis.

  • Eczeme.

Eczema este o inflamare a pielii care poate avea numeroase declanșatoare. Dermatita atopica este cel mai frecvent tip de eczema. Aceasta se întâmplă de obicei la persoanele cu istoric personal sau familial de astm, febra fânului sau alte alergii și este adesea observată la copii. Ea face pielea mai sensibila si mai predispusa la infectii. În orice moment din viața ta, poți dezvolta eczeme de pe pielea uscată sau produse chimice care intră în contact cu pielea și declanșează iritații sau reacții alergice. Nici psoriazisul, nici eczema nu sunt contagioase. Dar, în timp ce nu le puteți transfera de la o persoană la alta, ei pot rula în familii.

  • psoriazis.

Psoriazisul este o boală cronică imună mediată. Asta înseamnă că sistemul imunitar devine disfuncțional și activat cronic, ducând la modificări ale pielii. Cauzează pe piele sau pe scalp picăturile roșii, scalabile. Există mai multe subtipuri de psoriazis. Placa psoriazis este cea mai frecventă și reprezintă aproape 80-90% din cazurile de psoriazis. Persoanele care suferă de psoriazis în plăci au în mod obișnuit plachete roșii dureroase, deformate, ridicate, mâncărime, acoperite cu cântare argintii. Plăcile se găsesc cel mai adesea pe coate și genunchi, dar pot apărea oriunde.

Simptomele eczemei ​​și psoriazisului

Acordarea atenției simptomelor este cel mai simplu mod de a cunoaște diferența dintre eczeme și psoriazis.

  • Locație.

Eczemele pot apărea în locuri incomode, inclusiv pe coate. Eczemul tinde să apară în “curbe” ale pielii, cum ar fi frații de coate și spatele genunchiului. Psoriazisul poate apărea și pe coate și genunchi. Cu toate acestea, ambele pot apărea și pe față, pe fese sau pe scalp, cel mai frecvent la copii.

  • Mâncărime.

Mâncărimea poate fi una dintre diferențele semnificative dintre eczeme și psoriazis. Psoriazisul tinde să provoace mâncărime ușoare, în timp ce eczema provoacă mâncărime intense. În cazul în care o persoană zgârie pielea, rezultatele pot fi umflate, sensibile și chiar piele crudă. Eczemă este, de obicei, mai gravă noaptea.

  • Vârsta apariției.

Copiii au tendinta de a experimenta eczeme la rate mai mari decat adultii. Eczemul tinde să dispară la vârsta de 5 sau 6 ani. Cu toate acestea, unii tineri pot avea erupții în timpul pubertății. Psoriazisul se dezvoltă de obicei între vârstele de 15 și 35 de ani. Copiii au rareori psoriazis. Se estimează că 1% dintre copii au psoriazis, în timp ce 10% dintre copii vor avea eczeme.

  • Simptome suplimentare.

Psoriazisul poate provoca uneori rigiditate articulară, precum și umflături. În plus, psoriazisul poate afecta și unghiile. Eczemul nu implică în mod obișnuit aceste zone, în special în ceea ce privește umflarea articulațiilor.

Tratamente pentru eczeme și psoriazis

Există diferențe între eczeme și psoriazis, dar ele sunt tratate în mod similar. Nu le puteți vindeca întotdeauna, dar puteți controla și gestiona bolile. Tratamentul de primă linie pentru cazurile ușoare până la moderate de eczeme și psoriazis este terapia topică, de obicei o cremă. Și pentru informațiile dvs., Revitol are cele mai bune produse pentru tratarea bolilor de piele. Fondată în 2002, Revitol a devenit rapid un nume de încredere în îngrijirea naturală a pielii, sănătate și frumusețe. Revitol este o companie de renume care folosește ingrediente din plante sau din toate ingredientele naturale în liniile lor de îngrijire a pielii. Ei și-au construit reputația de furnizori fiabili și de încredere ai unor produse sigure și eficiente care îmbunătățesc stilul de viață al oamenilor. Pentru tratarea eczemelor, este disponibil Revitol Eczema Cream. Între timp, Revitol Dermasis Psoriasis Cream a fost conceput special pentru a trata psoriazisul. Revitol Eczema Cream și Revitol Dermasis Psoriasis Cream pot funcționa chiar perfect pentru cazuri ușoare, moderate și grave. Du-te la site-ul oficial Revitol pentru a afla mai multe despre produsele lor naturale de îngrijire a pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>