Care este cel mai bun test de infertilitate la femei?

Nu există un singur test de infertilitate cel mai bun pentru femei. Medicii folosesc o varietate de moduri pentru a identifica orice problemă care ar putea cauza probleme de fertilitate. Dacă încercați să aveți un copil, dar nu ați reușit, puteți începe să vă întrebați dacă ar trebui să obțineți testul de infertilitate la femei. Experții spun că este timpul să consultați un medic dacă ați avut sex regulat fără control al nașterii timp de 12 luni dacă sunteți sub 35 de ani și timp de 6 luni dacă aveți peste 35 de ani. Când vă vedeți medicul, va începe probabil prin a pune întrebări despre sănătatea și stilul dumneavoastră de viață. De asemenea, va dori să știe despre viața sexuală. Medicul dvs. va avea, de asemenea, întrebări despre lucrurile legate de perioadele dumneavoastră.

Procesul testului feminin de infertilitate

Primul pas al testului feminin de infertilitate este o programare cuprinzătoare cu medicul dumneavoastră de fertilitate. În timpul acestei numiri, istoricul medical și stilul de viață vor fi discutate pe larg. Aspecte cum ar fi folosirea controlului nașterii, istoricul menstrual și al sarcinii, practicile sexuale actuale și anterioare, medicamentele utilizate, istoricul chirurgical, alte probleme de sănătate și stilul tău de viață, precum și mediul de lucru / de viață vor fi discutate. Se va face și un examen fizic aprofundat. Domenii cum ar fi tiroida, sânii și creșterea părului vor fi analizate. Un examen pelvian este, de asemenea, o parte importantă a evaluării fertilității, împreună cu o frotiu papanic. După această primă întâlnire, medicul dumneavoastră poate dori să procedeze la unele teste inițiale. Această testare inițială va evalua lucruri precum:

  • Dacă apare ovulația.
  • Când ar trebui să se întâmple.
  • Funcția ovariană și funcția uterină în timpul procesului de ovulație.

În mod ideal, veți fi început deja urmărirea ovulației prin conștientizarea fertilității sau monitorizarea fertilității. Acest lucru vă va oferi specialiștilor de reproducere informații valoroase despre ovulația dumneavoastră. De obicei, una dintre primele întrebări privind fertilitatea feminină este dacă ovulați sau nu.

Testul suplimentar privind infertilitatea feminină

În cazul în care testarea ovulației oferă rezultate normale, există un test suplimentar suplimentar de infertilitate la femei pe care medicul dumneavoastră îl poate recomanda.

  • Histerosalpingograma.

Aceasta este o procedură cu raze X pentru a vedea dacă tuburile uterine sunt deschise și dacă forma cavității uterine este normală. Un cateter este introdus în deschiderea colului uterin prin vagin. Un lichid care conține iod (contrast) este injectat prin cateter. Contrastul umple uterul și intră în tuburi, conturând lungimea tuburilor și scuturându-și capetele dacă sunt deschise.

  • Testarea rezervelor ovariene.

Când încearcă să testeze rezervele ovariene ale unei femei, clinicianul încearcă să prezică dacă poate produce ouă sau ouă de bună calitate și cât de bine ovarele ei răspund la semnalele hormonale din creierul ei. Testul cel mai frecvent pentru evaluarea rezervelor ovariene este testul de sânge pentru hormonul foliculostimulator tras în ziua 3 a ciclului. În plus față de nivelul hormonilor foliculostimulatori, medicul dumneavoastră poate recomanda alte teste de sânge, cum ar fi estradiolul, hormonul antimularien și / sau inhibin-B , precum și o ultrasunete transvaginală pentru a face un număr de foliculi antrali.

  • Ultrasonografie și sonohisterografie.

Ultrasonografia este o tehnică de imagistică utilizată de ultrasunete pentru a ajuta medicii să vadă starea și structura organelor. Ajută la detectarea oricăror anomalii din regiunea pelviană despre care se știe că sunt asociate cu infertilitatea. O sonohisterografie este o tehnică similară, folosind o ultrasunete pentru a verifica interiorul uterului pentru anomalii cum ar fi țesutul cicatrician, fibroame sau polipi.

  • Histeroscopie.

O procedură în care un mic telescop este trecut prin vagin și în uter pentru a verifica anomalii. Acesta poate detecta existența polipilor, fibroamelor, țesuturilor cicatrice și a altor anomalii din uter.

  • Imagistică prin rezonanță magnetică.

Această tehnică de imagistică utilizează un câmp magnetic și unde radio pentru a fotografia organele din interiorul corpului. O imagistică prin rezonanță magnetică vă poate ajuta să descoperiți leziuni sau orice alte probleme din interiorul pelvisului și uterului.

  • Laparoscopie.

O laparoscopie este o procedură chirurgicală care utilizează un tub subțire luminat pentru a verifica anomaliile din interiorul pelvisului.

Tratament

Dacă nu puteți rămâne gravidă din orice motiv, fie probleme de infertilitate, fie unele afecțiuni ale ovarului sau ale uterului, PregnancyMiracle este o carte electronică care va aduce bucurie și speranță vieții voastre. PregnancyMiracle este pentru toate femeile, în special cele cu probleme de infertilitate. Este o metodă naturală de 100%. Peste 150.000 de femei au beneficiat de carte. Dacă vă confruntați cu probleme de infertilitate sau pur și simplu doriți să creșteți șansele de a rămâne gravidă rapid, PregnancyMiracle este potrivit pentru dumneavoastră. Explicațiile dezvoltate în PregnancyMiracle merg la nucleul esențial al problemei noastre. Iar soluțiile din această carte sunt foarte simple pentru a fi puse în practică. Puteți să consultați mai multe informații vizitând PregnancyMiracle oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>