Candida simptome și cum să scapi de ele

Candida poate afecta negativ calitatea vieții dumneavoastră și a sănătății. Cunoașteți simptomele candidei și aflați modalitățile de tratare a acestora. În mod tipic, bacteriile sănătoase din corpul tău mențin nivelul de candida sub control. Cu toate acestea, în cazul în care nivelurile de bacterii sănătoase sunt perturbate sau sistemul imunitar este compromis, candida poate începe să supraproduce.

Cum apar simptomele Candida?

Candida este o drojdie, o cantitate foarte mică din care trăiește în gură și în intestine. Misiunea sa este de a ajuta cu digestia si absorbtia nutrientilor, dar atunci cand este suprapusa poate duce la multe probleme de sanatate diferite. Bacteriile sănătoase sau “bune” din intestine păstrează în mod normal nivelul de candida. Cu toate acestea, acești 6 factori pot determina populația candida să iasă din mână:

 1. Dietele cu carburi mari provoacă supraaglomerarea candidei.
 2. Consumul excesiv de alcool vă slăbește sistemul imunitar.
 3. Alimentele fermentate hrănesc infecțiile cu Candida active.
 4. Medicamentele oferă mediul perfect pentru ca candida să înflorească.
 5. Stresul cronic afectează sistemul imunitar și vă închide sistemul digestiv.
 6. Bolile autoimune sunt tratate cu imunosupresoare care reduc capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor.

Top 10 simptome de candida

Următoarele sunt simptome comune de candida frecvent întâlnite de oameni:

 1. Senzație de oboseală, uzură sau suferă de oboseală cronică sau de fibromialgie.
 2. La bărbați, o erupție cutanată roșie, mâncărime și arsură pe penis. La femei, mâncărime vaginale, durere și roșeață; o descărcare albă, aglomerată din vagin; și un act sexual dureros sau incomod.
 3. Dificultatea de concentrare, memoria slabă, lipsa de concentrare și ceața creierului.
 4. Alergiile sezoniere severe.
 5. Zahăr puternic și pofte rafinate de carbohidrați.
 6. Iritabilitate, modificări ale dispoziției, anxietate sau depresie.
 7. Probleme digestive, inclusiv balonare, constipație sau diaree.
 8. Probleme de piele cum ar fi eczeme, psoriazis, urticarie și erupții cutanate.
 9. Haină albă pe limba, înroșire sau disconfort în gură, durere în gât, dificultate la înghițire sau crăpătură la colțurile gurii.
 10. Infecții fungice ale pielii și unghiilor care includ ciuperca piciorului sau a toenailului.

Dacă vă confruntați cu aceste simptome și medicul dumneavoastră este în detrimentul pentru a explica motivul pentru care, drojdie candida supraaglomerare ar putea fi de vina.

Obținerea de ajutor

Dacă observați că aveți unele dintre simptomele comune ale candidei și, de asemenea, prezentați unele dintre trăsăturile de stil de viață care pot provoca candidoza, este probabil ca candida să fie la originea a cel puțin o parte din problemele dvs. de sănătate. Din fericire, există modalități naturale de a trata simptomele candidei. Iată schimbările stilului de viață care vor declanșa cea mai mare îmbunătățire a sănătății dumneavoastră generale și vor ajuta la restabilirea echilibrului fizic al organismului dumneavoastră:

 • Tăiați zahărul.

Candida nu numai că se dezvoltă pe zahăr, dar are nevoie și de un mediu acid pentru a supraviețui. Alimentele procesate și rafinate, precum și cele bogate în gluten și zahăr (inclusiv zaharurile naturale), creează o casă ideală pentru candida, astfel încât cel mai logic loc pentru a începe lupta împotriva inamicului este eliminarea acelor surse de creștere.

 • Adăugați luptători candida.

Prin faptul că nu permitem supraviețuirea candidei, avocado, semințe de chia, pești sălbatici și alte alimente sănătoase ajută la candidoză, dar există alte alimente care atacă și ucid literalmente bacteriile. Usturoiul este un anti-fungic natural care va ucide candida, la fel ca si turmericul (cunoscut si ca curcumina). Dar cel mai bun, cel mai puternic, cel mai natural ucigaș de candida este, probabil, uleiul de nucă de cocos.

 • Încărcați probioticele.

Este important să se completeze cu un probiotic de înaltă calitate, deoarece probioticele ajută la susținerea sistemului imunitar, reglează digestia și restabilește un echilibru sănătos al bacteriilor intestinale prin eliminarea candidei. Iar luarea probioticelor sub formă de pilule nu este singura voastră opțiune. Preparatele cu conținut mare de probiotice, cum ar fi kefirul, kombucha și iaurtul, fac să obțină beneficiile bacteriilor sănătoase care distrug candida, atât ușoare, cât și delicioase. Găsiți mai multe sfaturi despre cum să faceți față simptomelor candida la domiciliu făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>