Când să solicitați tratament medical pentru sforăit

Puteți lua în considerare un tratament medical pentru sforăit atunci când dumneavoastră sau cineva apropiat nu dormiți bine din cauza sforăitului sau a apneei de somn. Vizitarea unui medic ar trebui să fie programată, deoarece sforăitul nu este un caz de urgență și uneori este programat timp suplimentar pentru evaluare. Un tratament medical pentru sforăit poate fi deosebit de important dacă aveți oricare dintre următoarele:

  • Adormirea în timpul orelor normale de veghe.
  • Devenind iritabil.
  • Pierderea concentrației.
  • A deveni deprimat.

Cum este diagnosticat sforăitul?

Înainte de a sugera tratament medical pentru sforăit, medicul va pune primul diagnostic. Experiențele partenerului sforăitorului sau ale membrilor gospodăriei lor pot confirma faptul că sforăitul apare și va fi frecvent motivul pentru care se solicită tratamentul. Dacă sforăitul este problematic, consultarea unui medic este obligatorie. Pentru teste și tratament poate fi recomandat un trimitere la un specialist de ureche, nas și gât. Specialistul va avea un istoric medical complet și va examina pasajele nazale, ale gurii și gâtului pentru a vedea dacă se poate identifica cauza sforăitului. Testele pot include:

  • Nasendoscopie – unde este introdus un mic telescop în pasajele nazale, permițându-le să fie vizualizate pe un monitor de televiziune. Acest lucru poate fi efectuat în cabinetul specialistului.
  • Studii de somn – o evaluare peste noapte într-un laborator special de somn în care persoana este monitorizată cu precizie pentru a evalua gradul de sforăit și modul în care afectează somnul.

Care este tratamentul medical pentru sforăit?

Există mai multe opțiuni diferite de tratament medical pentru sforăit care sunt folosite pentru a reduce sau elimina sforăitul:

  • Aparate de gură.

Aparatele bucale sunt guri dentare care se potrivesc sub formă care ajută la avansarea poziției maxilarului, a limbii și a palatului moale pentru a menține pasajul aerului deschis. Salivarea excesivă, gura uscată, durerea maxilarului și disconfortul facial sunt posibile efecte secundare ale purtării acestor dispozitive.

  • Presiunea pozitivă continuă a căilor respiratorii.

Această abordare implică purtarea unei măști peste nas sau gură în timp ce dormiți. Masca direcționează aerul sub presiune de la o mică pompă de noptieră pe calea aeriană pentru a-l menține deschis în timpul somnului. Presiunea pozitivă continuă a căilor respiratorii elimină sforăitul și este cel mai adesea folosită pentru tratarea sforăitului când este asociată cu apneea de somn – o afecțiune care vă determină să începeți și să opriți respirația în mod repetat în timpul somnului. Deși presiunea pozitivă continuă a căilor respiratorii este cea mai fiabilă și mai eficientă metodă de tratare a apneei de somn, unele persoane consideră că sunt incomode sau au probleme cu adaptarea la zgomotul mașinii.

  • Chirurgie a căilor respiratorii superioare.

Există o serie de proceduri care încearcă să deschidă calea aeriană superioară și să prevină îngustarea semnificativă în timpul somnului printr-o varietate de tehnici. Un exemplu este o procedură numită uvulopalatofaringian. Aceasta este o procedură chirurgicală efectuată sub anestezie locală care presupune îndepărtarea unor țesuturi moi din spate și partea superioară a gâtului. Aceasta include uvula, care atârnă la deschiderea gâtului, precum și unele dintre pereții gâtului și palat. Acest lucru face respirația mai ușoară prin menținerea căilor respiratorii mai deschise. Deși este rară, această intervenție chirurgicală poate provoca reacții adverse pe termen lung, precum probleme de înghițire, schimbări de voce sau senzația permanentă de ceva în gât.

Tratament medical pentru sforăit: există o alternativă?

Tratamentul medical pentru sforăit are o eficacitate ridicată, dar adesea vine cu posibilitatea de reacții adverse. Deci avem nevoie de o alternativă mai sigură. Air Snore de la Bauer Nutrition este una dintre cele mai recomandate alternative pentru tratarea sforăitului. Air Snore este practic un aparat pentru gură, dar îl puteți cumpăra fără bancă și îl puteți folosi singur acasă. Este o alternativă reală la tratamentul medical pentru sforăit. Nici nu ai nevoie de ajutor de la un medic pentru a-l folosi. Air Snore va fi gata de utilizare în doar câteva minute. Air Snore îi ajută pe sforăți să respire cu ușurință și nu are nevoie de nici o montare specială. Această soluție eficientă, dar ieftină, este un aparat care se modelează la gură. Deși utilizarea Air Snore nu necesită aprobarea unui medic, este întotdeauna o idee bună să vă consultați medicul înainte de a utiliza acest aparat anti-sforăit. Majoritatea oamenilor au dovedit că Air Snore este sigur și eficient. Deci nu este nimic de care să vă faceți griji. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe despre beneficiile Air Snore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>