Beneficiile turmericului pentru sănătatea musculară

Turmeric a câștigat faima ca un mijloc de beneficii largi pentru sănătate. Cercetările au demonstrat, de asemenea, utilitatea turmericului pentru sănătatea musculară. Turmeric conține curcumina, care are proprietăți anti-inflamatorii. Unele cercetări au arătat că curcumina poate scădea marcatorii inflamatorii după exerciții fizice. Luarea unui supliment de curcumină sau încorporarea turmericului într-o dietă sănătoasă poate ajuta la relaxarea mușchilor. Deci poți folosi curcuma pentru sănătatea musculară.

Probleme musculare

Experimentarea etanșeității musculare și a durerii uneori este obișnuită. În timp ce unele medicamente peste-the-counter poate ajuta, mulți oameni sunt interesați în utilizarea relaxers musculare naturale în schimb. Există multe cauze posibile ale strâmtorării, durerii și mișcării reduse a mișcărilor, inclusiv:

  • Exerciții fizice, exerciții deosebit de neobișnuite.
  • O durere de spate.
  • Sarcina.
  • Simptome de fibromialgie.

Persoanele care doresc să evite medicamentele sintetice, cum ar fi ibuprofenul, pot găsi beneficii fizice pentru relaxanții naturali. Acestea includ curcuma. Utilizarea de turmeric pentru sănătatea musculară nu este de fapt ceva nou, oamenii indieni au știut despre aceste beneficii de condimente din cele mai vechi timpuri.

Turmeric pentru sănătatea musculară: care sunt avantajele?

După cum am mai spus, turmericul conține un compus chimic numit curcumină. Acest lucru îi conferă condimentei culoarea sa strălucitoare, deși cercetările arată că poate avea un impact pozitiv asupra sănătății musculare.

  • Turmeric are proprietăți antioxidante.

Radicalii liberi sunt molecule care pot afecta țesuturile și celulele organismului, inclusiv cele din mușchi. În timp ce îmbătrânim, organismul devine mai puțin capabil să abordeze radicalii liberi care pot contribui la probleme cum ar fi artrita reumatoidă, inflamația și ridurile. Antioxidanții sunt importanți aici, deoarece acționează pentru neutralizarea acestor radicali liberi, protejând astfel celulele și țesuturile. Deoarece curcumina este un antioxidant natural, aceasta înseamnă că turmericul ar putea oferi și o protecție împotriva radicalilor liberi.

  • Turmeric reduce inflamația.

Studiile au arătat pe larg că turmericul este antiinflamator. Condiții cum ar fi artrita pot duce la inflamație și rigiditate și astfel condimentul poate fi benefic în cazul în care blochează enzimele și proteinele inflamatorii. Aceste proprietăți antiinflamatorii indică, de asemenea, că turmericul ar putea fi benefic pentru pacienții cu miozită.

  • Turmeric poate ajuta muschii inflamati dupa exercitii fizice.

Turmeric ar putea ajuta la reducerea durerii după antrenament. Un studiu special, de exemplu, a avut participanții să facă squat picior, stretch gluteal și mai mult, apoi măsurat durerea lor, după ce au luat fie curcumina sau un placebo. Cei care au luat curcumina au prezentat o reducere a durerii musculare, plus că s-au recuperat mai repede de la antrenament. Un alt cercetător a constatat că turmericul ar putea ușura durerea musculară cu debut întârziat atunci când este aplicată topic la mușchi. Acest lucru se poate datora proprietăților antiinflamatorii ale mirodeniilor. Acest lucru a determinat cercetătorii din ambele studii să fie foarte siguri în legătură cu eficacitatea turmericului pentru sănătatea musculară.

Concluzie

Turmericul este un aliment cu o gamă largă de proprietăți medicinale și beneficii pentru sănătate. Profesioniștii și studiile au indicat chiar că turmericul este un progres în superfoods. Consumul zilnic de turmeric nu numai că poate susține sănătatea articulațiilor și a mușchilor, dar ajută și la scăderea în greutate, susține controlul sănătoși al tensiunii arteriale și produce beneficii cognitive potențiale. Dacă doriți să obțineți mai multe informații despre beneficiile turmericului pentru sănătatea musculară, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>