Beneficiile suplimentelor de chitosan pentru rinichi

Există avantaje ale suplimentelor de chitosan pentru rinichi? Studiile au descoperit că suplimentele de chitosan pot ajuta persoanele cu boli renale sau insuficiență renală. Chitosanul este un supliment alimentar format din coji de crabi, creveți și homari. Cercetările medicale au arătat că chitosanul se poate lega de grăsime din alimente și împiedică absorbirea acestuia în organism. Chitosanul poate ajuta la pierderea în greutate și este adesea vândut ca supliment pentru pierderea în greutate. Cercetătorii studiază, de asemenea, efectele pozitive ale suplimentelor de chitosan pentru rinichi.

Chitosan și creatinină

Creatinina este un produs natural de deșeuri din organism care este creat prin mișcarea zilnică a mușchilor. Creatinina se găsește în sânge și urină și este procesată din corp de către rinichi. Sângele trebuie să fie cât mai curat posibil pentru ca organismul să funcționeze cât mai bine. Sângele bogat în creatinină pune o persoană în pericol pentru tulburări renale care pot pune viața în pericol. Medicii folosesc adesea un test de creatinină pentru a determina cât de bine funcționează rinichiul, deoarece nivelurile ridicate de creatinină din sânge sau urină pot semnala o problemă cu rinichiul. O modalitate de a scădea nivelul creatininei este prin administrarea suplimentului de chitosan. Suplimentul de chitosan este o alegere bună pentru persoanele care doresc să-și reducă nivelul de creatinină în mod natural.

Care sunt avantajele suplimentelor de chitosan pentru rinichi?

Suplimentele de chitosan pot ajuta persoanele cu boli renale sau insuficiență renală. Într-un studiu, chitosanul administrat la 40 de persoane cu insuficiență renală și-a îmbunătățit puterea, apetitul și somnul după 12 săptămâni. De asemenea, a crescut hemoglobina și a redus nivelul creatininei și ureei din sânge, ceea ce indică potențialul său de a îmbunătăți funcția renală. În plus, nivelurile ridicate de fosfor sunt puternic legate de un risc mai mare de a muri la persoanele cu boală renală cronică. Un complex fier-chitosan a redus nivelurile de fosfor din sânge. Acest complex poate lega fosforul mai puternic decât majoritatea altor lianți de fosfor disponibili. Guma chitosanului de mestecat a devenit, de asemenea, o metodă populară pentru reducerea nivelului ridicat de fosfați la persoanele cu boală renală. Un studiu a descoperit că guma de chitosan a scăzut nivelul fosfatului după doar două săptămâni de mestecat.

Un alt studiu asupra suplimentelor de chitosan pentru rinichi

Persoanele cu insuficiență renală întâmpină numeroase probleme de sănătate, inclusiv anemie, oboseală și pierderea poftei de mâncare. Într-un alt studiu deschis, cercetătorii au testat suplimente de chitosan la 80 de persoane cu insuficiență renală care au primit tratament continuu cu hemodializă. Jumătate dintre participanți au primit 45 mg comprimate pentru un total de aproximativ 1.500 mg chitosan zilnic timp de 12 săptămâni; cealaltă jumătate nu a primit un supliment. Cei din grupul de tratament au arătat o scădere semnificativă a nivelului de uree și creatinină. În plus, au avut o creștere a nivelului de hemoglobină și au raportat îmbunătățirea puterii generale, a apetitului și a somnului. Din aceste rezultate, putem trage concluzia că beneficiile suplimentelor de chitosan pentru rinichi sunt reale. Această concluzie poate să nu fie finală, dar există un semnal că chitosanul va fi folosit mai des în viitor pentru tratamentul rinichilor. Pentru mai multe informații despre chitosan și rinichi, faceți clic mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>