Beneficiile piperinei pentru pierderea în greutate

Piperina este un extract din piper negru. În acest articol vom arunca o privire asupra beneficiilor piperinei pentru pierderea în greutate. Când începeți un program de scădere în greutate, doriți să vă asigurați că acoperiți toate unghiurile. Și pentru cele mai bune rezultate, trebuie să vă faceți cercetările – care sunt cele mai bune substanțe nutritive care vă vor accelera progresul? Și care dintre ele te vor lăsa fără formă? Aici vom arunca o privire la extractul de piper negru și componenta sa activă – piperină. Este posibil să nu fie primul nutrient care vine în minte când vă gândiți la pierderea în greutate. Dar putem folosi cu adevărat piperină pentru scopul de a pierde în greutate? Aflați în acest articol.

Ardeiul negru: istoria

Cercetătorii spun că beneficiile ardeiului negru și a plantei de ardei negri sunt cunoscute de secole în medicina tradițională orientală, în care se utilizează pentru a trata holera, diaree și alte probleme gastro-intestinale. Chiar și așa, se știe puțin despre felul în care ardeiul negru funcționează în fluxul sanguin care ar putea explica aceste efecte benefice. In studiul lor, cercetatorii au analizat efectele piperinei asupra expresiei genei in tesutul adipos in laborator si in modelele de calculatoare. Rezultatele au aratat ca piperina a interferat cu activitatea genelor responsabile de formarea de celule grase noi. Cercetătorii spun că acest beneficiu al piperului negru creează o reacție în lanț care ajută la menținerea formării de grăsime în verificare și în alte moduri. In general, rezultatele lor sugereaza ca piperina ar putea fi un compus natural plumb pentru tratamentul tulburarilor legate de grasime.

3 motive pentru a utiliza piperină pentru pierderea în greutate

Există trei motive principale pentru care puteți utiliza piperină pentru pierderea în greutate:

  • Piperina are o activitate semnificativă împotriva obezității.

Piperina din ardeiul negru are efect de reducere a grăsimilor și reducere a lipidelor la o doză mică de 40 mg / kg. Acest piperin are o activitate semnificativă împotriva obezității. Un studiu efectuat în Japonia a investigat suprimarea acumulării de grăsimi corporale la pacienți datorită aportului de piperină. După 4 săptămâni, rezultatele au arătat că piperul negru reduce semnificativ acumularea de grăsimi corporale din cauza conținutului de piperină din acesta. Un studiu realizat în Coreea a investigat activitatea anti-adipogenă a piperului negru și a piperinei sale constituente principale. Studiul a demonstrat că piperină prezentă în ardeiul negru încetinește diferențierea celulelor adipoase. Astfel, este prevenită formarea de noi celule de grăsime. Toate aceste studii sugerează că piperina este foarte eficient în suprimarea acumulării de grăsimi corporale.

  • Piperina stimulează metabolismul.

Piperina prezentă în piper negru este un compus termogenic. Ajută la accelerarea metabolismului și la creșterea cheltuielilor cu calorii prin stimularea producerii de căldură în organism. Piperina are un impact semnificativ asupra ratei de metabolizare a organismului, a satietății și a oxidării grăsimilor datorită proprietăților sale termogene. Piperina prin proprietățile sale termogenice îmbunătățește metabolismul lipidic, saturația și oxidarea grăsimilor. Acest lucru poate face minuni în promovarea pierderii în greutate.

  • Piperina previne stresul oxidativ indus în obezitate.

Stresul oxidativ este un dezechilibru în producerea de specii reactive de oxigen (radicalii liberi) și capacitatea organismului de a contracara efectele dăunătoare prin neutralizarea acestora. O dietă bogată în grăsimi este un factor major de risc în inducerea stresului oxidativ. Un studiu științific a concluzionat că piperina poate reduce semnificativ dieta bogată în grăsimi indusă de stres oxidativ la celule. Peroxidarea lipidică implică degradarea oxidantă a lipidelor conducând la generarea de radicali liberi care dăunează celulelor. Un studiu de revizuire a arătat că piperină previne stresul oxidativ prin limitarea peroxidării lipidelor. O altă analiză a arătat că piperina prezentă în piper negru acționează ca un agent antioxidant eficient care reduce stresul oxidativ indus de dieta bogată în grăsimi.

Studiile privind piperina pentru pierderea în greutate

Piperul negru este un potențial arzător de grăsime. Un studiu din 2012 analiza efectul piperinei, unul dintre substanțele chimice găsite în ardeiul negru, asupra celulelor grase într-un studiu cu tuburi de testare și a constatat că piperină a împiedicat dezvoltarea de noi celule adipoase mature. Aceste rezultate indică faptul că piperină este capabilă să prevină creșterea celulelor adipoase noi. Cu alte cuvinte, putem spune că împiedică obezitatea. Un studiu ulterior, publicat în 2013, a constatat că persoanele care au mâncat piper negru au avut o creștere apreciabilă a consumului de calorii pe parcursul zilei. Deoarece arderea mai multor calorii este esențială pentru pierderea de grăsime, inclusiv grăsimea burții, acest lucru sugerează efectul semnificativ al piperinei pentru pierderea în greutate. Dacă încercați să slăbiți, nu uitați să includeți piper negru în dieta zilnică! Sau dacă vă gândiți să consumați un supliment de scădere în greutate, căutați un produs care conține piperină. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a găsi cel mai bun supliment cu conținut de piperină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>