Beneficiile dovedite de curcumină și curcumină pentru sănătate

Beneficiile uimitoare de sănătate ale curcuminei și curcuminei includ capacitatea de a reduce inflamația, de a vindeca rănile, de a îmbunătăți sănătatea pielii și de multe altele. Turmeric ajută, de asemenea, la protejarea abilităților cognitive, ușurează dificultățile menstruale, elimină depresia, atenuează durerea, încetinește îmbătrânirea, protejează tractul digestiv și previne cancerul. Aici vom învăța diferitele beneficii pentru sănătate ale turmericului și curcuminei.

Ce este turmericul?

Dacă ați gustat vreodată pulberea de curcumă într-un vas, este posibil să vă amintiți aroma sa puternică și îndrăzneață. Folosit de secole atât ca hrană, cât și ca medicament, turmericul aparține familiei ghimbirului. Curcuma de rhizom este uscată și măcinată până la o pulbere galbenă. Printre numeroasele beneficii, turmericul poate normaliza inflamația cronică care joacă un rol în aproape fiecare boală. Beneficiile anti-inflamatorii ale turmericului au fost bine cercetate. Turmericul a fost folosit din punct de vedere medical pentru diverse afecțiuni, cum ar fi artrita reumatoidă, cancerul de piele și tulburările digestive. Cu toate acestea, nu puteți menționa numeroasele beneficii medicinale sau terapeutice ale turmericului fără a discuta despre un antioxidant specific numit curcumină.

Ce este curcumina?

Secretul turmericului este curcumina, un compus bine studiat pentru beneficiile sale de sanatate. Turmeric conține până la 3% curcumină în greutate. Curcumina se crede că oprește o enzimă care poate fi responsabilă pentru transformarea toxinelor de mediu în carcinogene în organism. Acesta este motivul pentru care turmericul a fost de mult timp un remediu popular pentru a ajuta la protejarea corpului de afecțiunile fumatului sau a tutunului de mestecat. Curcumina poate îmbunătăți și digestia grăsimilor și zaharurilor și poate ajuta la ameliorarea inflamației în sistemul digestiv. Este chiar folosit in gura pentru a ajuta la ameliorarea problemelor gingiei! Beneficiile atribuite acestui condiment galben strălucitor sunt adesea rezultatul curcuminoidelor pe care le conține. Curcuminoidul cel mai frecvent este curcumina, care este acum disponibilă ca supliment și în multe remedii.

Beneficiile de sănătate ale turmericului și curcuminei

Există atât de multe beneficii de curcumină și curcumină pentru sănătatea umană. Următoarele sunt doar câteva beneficii comune:

  1. Cheaguri de sânge: Utilizarea curcuminei din turmeric reduce semnificativ numărul de cazuri de agregare a trombocitelor și poate reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge.
  2. Depresie: Un studiu a arătat că curcumina a fost la fel de eficace ca fluoxetina în tratamentul depresiei prin marcajul de șase săptămâni.
  3. Inflamația: Curcumina este printre cele mai eficiente compuși antiinflamatori din lume.
  4. Sănătatea pielii: Beneficiile curcuminei și curcuminei pentru piele includ creșterea “strălucirii și luciului” pielii, accelerarea vindecării rănilor, calmarea porilor pentru scăderea acneei și cicatrizării acneei și combaterea erupțiilor psoriazisului.
  5. Artrita: Un studiu a fost realizat pe 45 de pacienți cu artrită reumatoidă pentru a compara beneficiile curcuminei în turmeric cu medicamentul pentru artrită diclofenac sodic. Și grupul de curcumină a prezentat cel mai mare procent de îmbunătățire și fără efecte secundare.
  6. Cancerul: Un număr de studii de laborator privind celulele canceroase au arătat că curcumina are efecte anticanceroase. Se pare că este capabil să omoare celulele canceroase și să prevină creșterea acestora. Ea are cele mai bune efecte asupra cancerului mamar, a cancerului de colon, a cancerului de stomac și a celulelor canceroase ale pielii.
  7. Diabet: Un studiu a constatat că curcumina din turmeric este de 400 de ori mai puternică decât metforminul (un medicament diabet zaharat obișnuit) în tratamentul diabetului de tip 2.
  8. Obezitatea: Un studiu a arătat că curcumina poate ajuta la reducerea creșterii celulelor adipoase, pe baza rezultatelor obținute în laborator.
  9. Afecțiuni intestinale inflamatorii: Un mic studiu pilot a arătat beneficiile suplimentelor de curcumină și curcumină pentru pacienții cu colită ulcerativă și pacienți cu boală Crohn.
  10. Colesterol: Un studiu a constatat că curcumina a fost comparabilă cu atorvastatina la reducerea stresului oxidativ și a inflamației în tratamentul colesterolului ridicat la om.

Linia de jos

Turmericul și, în special, cel mai activ compus curcumină au multe beneficii științifice dovedite pentru sănătate, cum ar fi potențialul de prevenire a bolilor de inimă, a bolii Alzheimer și a cancerului. Este un antiinflamator puternic și antioxidant și poate, de asemenea, ajuta la ameliorarea simptomelor de depresie și artrită. Dacă doriți să cumpărați un supliment turmeric / curcumină, TurmericPlus este o alegere excelentă deoarece are mii de recenzii extraordinare de clienți. TurmericPlus vine cu BioPerine (denumirea comercială a piperinei), substanță care mărește absorbția de curcumină cu 2.000%. Fără această substanță, cea mai mare parte a curcuminei doar trece prin tractul digestiv. Cel mai bun lucru despre TurmericPlus este faptul că conține toate ingredientele naturale care includ turmeric, curcuminoide și piperină. Nu este nevoie să vă schimbați în mod dramatic stilul de viață în timp ce luați acest produs, dar pentru cele mai bune rezultate, este important să aveți o dietă sănătoasă și, de asemenea, să vă asigurați că vă exercitați în mod regulat. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a începe stilul de viață sănătos cu turmeric și curcumină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>