Beneficiile curcuminei: secretul sănătății

Nu puteți discuta despre numeroasele beneficii de curcumină pentru sănătate, fără a menționa turmericul. Curcumina este substanța activă descoperită în turmeric. Turmeric vine de la planta curcuma longa, care crește în India și în alte țări din Asia de Sud-Est. Este membru al familiei ghimbir. Rădăcina uscată a plantei curcuma longa este mărunțită în pulberea galbenă de turmeric galben, care îi conferă numele de condiment auriu. Turmeric este bun pentru tine, deoarece există mai mulți compuși chimici găsiți în turmeric, cunoscuți sub numele de curcuminoizi. Substanța activă din turmeric este curcumina. Curcumina este ceea ce face turmeric ca alimente care au un efect potențial pozitiv asupra sănătății dincolo de nutriție de bază.

Curcumina: ce este?

Curcumina aparține unei familii de compuși numiți curcuminoizi. Două alte curcuminoide bine studiate, bisdemetoxicurcumina și demetoxicurcumina, oferă suplimentar un suport antioxidant și alte substanțe nutritive. Dar curcumina este cel mai studiat curcuminoid, este, de asemenea, pretenția turmericului față de faimă. Curcumina a fost studiată cel mai frecvent pentru utilizarea ei ca supliment de curcumă și în coloranți și cosmetice pentru alimente. Un studiu a arătat că curcumina are proprietăți antifungice și antibacteriene. De fapt, există mai mult de optzeci de studii care caută beneficii de curcumină și capacitatea de a trata și vindeca probleme, de la sindromul intestinului iritabil până la nefropatia diabetică.

Remarcabile beneficii de curcumina pentru sanatatea ta

Din cauza pretinsei beneficii de sănătate a turmericului de-a lungul secolelor, mulți cercetători au investigat acest condiment pentru a descoperi adevărul acestor afirmații. Lista de mai jos prezintă câteva dintre descoperirile despre beneficiile curcuminei, pe care le puteți găsi foarte remarcabile:

  • Antiinflamator – Cercetările au descoperit că turmericul poate inhiba activitatea și sinteza enzimelor legate de inflamație.4 Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că curcumina a contribuit profund la reducerea inflamației articulare.
  • Sănătate digestivă – Curcumina poate avea un efect pozitiv asupra susținerii sănătății digestive. Într-un studiu care a implicat cinci persoane afectate de boală inflamatorie intestinală, cercetătorii au descoperit că curcumina a contribuit la ameliorarea simptomelor participanților.
  • Reducerea riscului de diabet zaharat – Conform unui studiu științific, curcumina consumatoare în mod regulat poate ajuta la prevenirea apariției diabetului de tip 2.
  • Tratamentul cancerului – Cercetările arată că curcumina poate influența tratamentul natural al mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerele de colon, stomac, plămân, sân, și piele.
  • Sănătatea pielii – Aplicarea unei creme pe bază de curcumină pe piele poate ajuta la menținerea sănătății și prevenirea apariției bolilor de piele.
  • Sănătatea ochilor – Într-un studiu, pacienților afectați de inflamația cronică a stratului mijlociu al ochiului li s-au administrat 375 miligrame de curcumină de trei ori pe zi timp de 12 zile. În două săptămâni, participanții au prezentat o ușurare a simptomelor, fără efecte secundare raportate.
  • Sănătatea creierului – Studiile recente au explorat potențialele beneficii neuroprotective ale curcuminei. Într-un astfel de studiu, cercetătorii au sugerat că acesta poate fi eficient împotriva bolii Parkinson, o boală neurodegenerativă care determină creierul să producă treptat niveluri mai scăzute de dopamină.

Cele 3 forme diferite de turmeric

Există trei forme de bază ale turmericului. Fiecare opțiune are avantaje proprii, în funcție de ceea ce doriți să faceți cu ea.

  1. Rădăcină proaspătă de curcumă – Puteți găsi rădăcină de curcumă organică proaspătă în secțiunea de produse din magazinele alimentare naturale. Aceasta este cea mai bună formă când se adaugă curcuma la sucul presat proaspăt.
  2. Curcuma de teren – găsită în culoarul de condimente la aproape fiecare magazin alimentar. Aceasta este cea mai bună formă pentru condimentele legumelor și meselor. Asigurați-vă că alegeți organice, deoarece multe condimente convenționale sunt iradiate și cultivate cu pesticide sintetice.
  3. Suplimente de curcuma – aceasta este cea mai ușoară cale sigură de foc pentru a vă asigura că beneficiați de curcumina în dietă zilnic.

Obținerea de curcumină beneficiază de cel mai bun supliment turmeric

Dacă conduceți o viață stresantă sau dacă nu aveți timp pentru o dietă sau un stil de viață adecvat, sănătatea dumneavoastră poate fi în pericol. Din fericire, există TurmericCurcuminPlus – un supliment alimentar care vă poate ajuta corpul și mintea să rămână sănătoși. TurmericCurcuminPlus oferă un impuls pentru sănătate. Acesta folosește o combinație puternică de ingrediente pe bază de curcumă pentru a avea grijă atât de corp cât și de minte și pentru a vă promova sănătatea generală. Produsul este complet natural, ceea ce înseamnă că nu va provoca efecte secundare și este sigur de a fi utilizat de toată lumea. Probabil sunteți conștienți de beneficiile curcuminei. Datorită dozării precise a acestei substanțe active în TurmericCurcuminPlus, aceasta poate contribui la menținerea sănătății digestive și la promovarea răspunsului antiinflamator și a sănătății creierului. TurmericCurcuminPlus poate sprijini, de asemenea, sănătatea articulațiilor, oferă un puternic antioxidant, ajuta la stimularea metabolismului, ajută la menținerea unor niveluri sănătoase ale lipidelor și oferă alte beneficii pentru sănătate. Dacă doriți să cumpărați TurmericCurcuminPlus, vizitați site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>