Beneficiile capsaicinei pentru pierderea în greutate și controlul apetitului

Mulți oameni sunt interesați să utilizeze capsaicina supliment pentru scăderea în greutate și gestionarea greutății. Cercetările arată că capsaicina poate afecta mai multe mecanisme legate de scăderea în greutate, incluzând rata metabolică bazală, adipogeneza, termogeneza, apetitul și oxidarea grăsimilor. Modul exact cum funcționarea capsaicinei pentru pierderea în greutate nu este complet înțeleasă. Cu toate acestea, se crede că majoritatea efectelor capsaicinei provine din activarea receptorilor-cheie în organism.

Cum sa consumi capsaicina pentru pierderea in greutate

Capsaicina este, în general, sigură atunci când o consumați în cantități normale, așa cum ați ajunge în alimente. Cantități mari de capsaicină (ca în suplimente) ar putea provoca reacții adverse cum ar fi iritația stomacului, dureri de stomac, balonare și agravarea ulcerului și a arsurilor la stomac. Nu există o măsură exactă care să fie considerată sigură, dar dacă adăugați ⅛ la ½ linguriță unei rețete (care este mai multe porții de mâncare) ar trebui să fiți bine. Dacă luați pastile cu mai multă capsaicină decât ați putea să mănânce (este picant!), S-ar putea să aveți cantități care să vă deranjeze. Desigur, unii oameni sunt mai sensibili la condimente decât alții. Deci, nu vă fie frică să începeți cu o mică presă și să lucrați până la suficient pentru a adăuga o lovitură de căldură, dar încă se simte confortabil.

Capsaicina pentru pierderea in greutate: cum functioneaza

Potențialul de pierdere în greutate al capsaicinei a fost studiat pe scară largă și se știe că capsaicina ajută la reducerea greutății corporale în mai multe moduri. Să învățăm beneficiile capsaicinei pentru pierderea în greutate.

  • Capsaicina crește metabolismul – prin creșterea capacității metabolice a corpului, capsaicina ajută la arderea mai multor calorii și reducerea greutății corporale.
  • Capsaicina scade grăsimea corporală – Capsaicina reglează nivelul lipidelor, arde excesul de grăsimi corporale și previne acumularea de grăsimi în organism.
  • Capsaicina scade nivelul de glucoză – Capsaicina ajută la menținerea nivelurilor optime de glucoză și insulină din organism, care împiedică depozitarea grăsimilor și ajută la scăderea în greutate.
  • Consumul de capsaicină ajută la controlul poftei de mâncare – Consumul de capsaicină a fost asociat cu creșterea saturării și a consumului redus de alimente.
  • Capsaicina crește consumul de energie în organism – Aportul de capsaicină are ca rezultat o mai mare producție de energie prin utilizarea grăsimilor stocate și a altor nutrienți din organism. Acest lucru promovează pierderea în greutate.
  • Capsaicina ajută la menținerea greutății – Capsaicina ajută la menținerea greutății corporale sănătoase după scăderea în greutate.
  • Capsaicina reglează bacteria intestinală – Capsaicina modulează bacteriile intestinale care promovează scăderea în greutate prin creșterea metabolismului corpului.
  • Capsaicina este un excelent agent anti-obezitate – Capsaicina scade greutatea corporală și ajută la prevenirea obezității și complicațiilor de sănătate conexe.

Unde găsim capsaicina?

Există multe motive pentru care ar trebui să utilizați capsaicina. Îmbogățește gustul, ajută la scăderea în greutate și, conform rapoartelor recente, are și proprietăți anti-cancer. Adăugați capsaicina la dieta dvs. și pierderea în greutate va fi chiar mai eficientă! Ardeii sunt principala sursă de capsaicină. Cu toate acestea, trebuie să luăm ardei iute, deoarece ardeii roșii nu conțin capsaicină. Ardeii Pepperoni, Jalapeno, Piri-Piri sau Habanero sunt surse excelente. Pentru a adăuga capsaicina la mesele noastre, putem merge pentru piper Cayenne sau cu sos fierbinte (de exemplu, Tabasco). Capsaicina poate fi, de asemenea, luată ca suplimente alimentare. Arzătoarele cu grăsimi sunt multifatetate și îmbunătățesc semnificativ procesul de scădere în greutate. Este important să ne amintim că inhibitorul capsaicinei (care îi blochează acțiunea) este cazeina, prin urmare, pentru cea mai eficientă acțiune, nu ar trebui să combinăm capsaicina cu produsele lactate. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe despre cum să utilizați capsaicina pentru pierderea în greutate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>