Beneficii incredibile de capsicum pentru sănătate

Beneficiile pentru sănătatea capsicului includ ameliorarea problemelor legate de stomac, durerile de spate, durerile de cap, îmbătrânirea pielii, riscul mai scăzut al bolilor cardiovasculare și diabetul. Capsicum are proprietăți antiinflamatorii și analgezice și, de asemenea, poate oferi o ușurare a durerii legate de artrită. Capsicum ajută de asemenea la fibromialgie și psoriazis.

Capsicum: ce este

Capsicum este o planta vesnic ce creste in climatul tropical. Planta vine în variante de culori galben, verde, portocaliu și roșu. În plus față de a fi un condiment culinar ancestral, capsicum prevede cu o serie de beneficii de sănătate atunci când sunt consumate; în special lupta împotriva cancerului și a artritei. Este o plantă foarte aromatică, cu gust acru. Capsicum își are originea în America de Sud cu plantații largi în Australia, Asia, America de Nord, America de Sud și Europa în prezent. Alte nume comune folosite pentru capsicum sunt ardei iute, ardei gras, ardei mexicani și paprika.

Cele mai impresionante beneficii pentru sănătatea capsicului

Capsicum este cunoscut ca fiind benefic în atenuarea și prevenirea multor boli. Conține beta-caroten, vitamina A și vitamina C. Este, de asemenea, scăzut în grăsimi și calorii și, prin urmare, nu crește nivelurile de colesterol rău în organism. Capsicum beneficiile pentru sănătate sunt multe și, prin urmare, trebuie să constituie o parte vitală a unei diete echilibrate și sănătoase. Unele dintre cele mai impresionante beneficii pentru sănătatea capsicum sunt prezentate mai jos:

  1. Bine pentru ochi: Fiind bogat în vitamina A, capsicum ajută la susținerea vederii sănătoase, în special a vederii nocturne.
  2. Arde mai multe calorii: Capsicum ajută la activarea termogenezei și la creșterea ratei metabolice.
  3. Beneficii împotriva cancerului: Fiind bogat în substanțe nutritive antioxidante și antiinflamatoare, capsicumul oferă mai multe beneficii anti-canceroase.
  4. Beneficii cardiovasculare: Capsicum este bogat în licopen, făcându-l excelent pentru o inimă sănătoasă, în timp ce capsicumul verde este o sursă bună de fibre de scădere a colesterolului.
  5. Susține sistemul imunitar: Capsicum conține vitamina C, care este vitală pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos și pentru construirea unui colagen puternic pentru a susține pielea și articulațiile.

Motivele din spatele beneficiilor pentru sănătatea capsicum

Următoarele sunt principalele motive care fac ca capsicumul să aibă multe beneficii pentru sănătate:

  • Capsicum conține mai mult de 200% din doza zilnică de vitamina C. Pe lângă faptul că este un puternic antioxidant, vitamina C ajută la absorbția adecvată a fierului. Dacă aveți deficit de fier, încercați să combinați capsicumul cu sursa de fier pentru o absorbție maximă.
  • Capsicum este o sursă excelentă de vitamina B6 și acid folic. Ambele aceste vitamine și minerale pot ajuta la prevenirea anemiei.
  • Capsicum ajută la susținerea unei viziuni de noapte sănătoase. Capsicum este bogat în vitamina A, care ajută la susținerea vederii sănătoase, în special a vederii nocturne.
  • Capsicum este ambalat cu antioxidanți. Efectele combinate ale vitaminei A și C creează o mare capacitate antioxidantă, iar cu licopenul în amestec, capsicul devine o superfuză superioară. Capsicum roșu este unul dintre cele mai mari legume din licopen, care sa dovedit a ajuta la prevenirea multor tipuri de cancer, inclusiv a prostatei și a plămânilor.
  • Ardeți mai multe calorii cu capsicum. Studiile recente au arătat că capsicul poate activa termogeneza și crește rata metabolică. Capsicum nu conține capsaicină, ceea ce face ca ardeii să se încălzească și ne fac să transpirăm, dar capsicumul are o acțiune termogenă ușoară, care mărește metabolismul fără a crește ritmul cardiac și tensiunea arterială, cum ar fi ardeii fierbinți.

Cuvintele finale

Studiile arată că capsicum este benefic ca supliment de sănătate zilnic. Se bucură, de asemenea, de mulți ca aditiv alimentar zilnic în gătit. Componentele bioactive ale capsulei capsicum lucreaza impreuna pentru a imbunatati fluxul de sange, un analgezic, pentru a proteja mucoasa gastrica si a oferi nutrientii pentru un stil de viata sanatos. În ansamblu, se poate spune că, indiferent dacă este consumată uscată sau proaspătă, capsicumul este un medicament și este benefic pentru a fi utilizat într-o dietă zilnică ca preventivă naturală și tratament pentru multe afecțiuni cronice. Sper că v-ați plăcut acest articol. Simțiți-vă liber să faceți clic pe link-ul de mai jos dacă doriți să aflați mai multe despre beneficiile pentru sănătatea capsicum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>