Beneficii de forskolin pentru sănătate

Forskolin este adesea folosit ca un remediu pe bază de plante pentru probleme cardiovasculare, respiratorii și gastro-intestinale. Sunt acele beneficii forskolin reale, hai să aflăm. În timp ce mai multe studii arată că beneficiile forskolinului asupra sănătății umane sunt limitate, acest compus natural de plante a fost folosit pentru tratarea multor probleme de sănătate în India de mulți ani. Astăzi, forskolinul este folosit nu numai de oamenii indieni, ci și de europeni și de americani.

Forskolin beneficiază de pierderea în greutate

Teoretic, forskolin ajută la scăderea în greutate, ajutând la crearea de enzime numite lipaze și adenozină. Acești doi acizi grași fără enzime din celulele corpului. Când acizii grași sunt liberi, pot fi arși ca și combustibil. Când corpul arde acizi grași, poate reduce grăsimile fără a afecta masa musculară slabă. Din păcate, această teorie nu consideră că pentru pierderea în greutate trebuie să se producă și un deficit de calorii. Cu alte cuvinte, o persoană trebuie să ardă mai multe calorii decât le consumă prin mâncare și băutură. Dacă acest lucru nu se întâmplă, o persoană nu va pierde în greutate. Deci, în timp ce beneficiile forskolin pot include creșterea capacităților de ardere a grăsimilor, acest lucru necesită încă dietă nutritivă și exerciții fizice pentru a susține deficitul de calorii.

Beneficiile de sănătate ale forskolinului

Există, de fapt, foarte puțin sprijin științific pentru orice pretenții privind beneficiile forskolinului asupra sănătății umane. Cu toate acestea, mulți oameni spun că au primit o îmbunătățire fizică și chiar psihologică după ce au luat forskolin. De fapt, oamenii din Asia au folosit forskolin de mai mulți ani pentru a trata unele probleme de sănătate. Și, în multe cazuri, tradiția are întotdeauna dreptate. Uneori trebuie doar să credem fără a se baza prea mult pe cercetare sau studii. Iată o privire asupra mai multor constatări din cercetările disponibile despre forskolin:

  • Pierdere în greutate.

Forskolin poate ajuta la tratarea obezității, potrivit unui mic studiu din 2005. În cadrul studiului, 30 de bărbați supraponderali sau obezi au fost repartizați pentru a primi fie forskolin, fie un placebo zilnic timp de 12 săptămâni. La sfarsitul studiului, membrii grupului forskolin au aratat o scadere mai mare a grasimilor corporale si o crestere mai mare a greutatii corporale slabe (comparativ cu membrii grupului placebo). Participanții la studiu tratați cu forskolin au prezentat, de asemenea, o creștere semnificativă a masei osoase.

  • Picaturi de ochi.

Cercetările timpurii efectuate pe animale sugerează că picăturile de ochi care conțin forskolin pot ajuta la protejarea împotriva glaucomului. De exemplu, două studii privind iepurii au descoperit că forskolinul poate ajuta la reducerea presiunii intraoculare (un factor-cheie în dezvoltarea glaucomului).

  • bronzare.

Experimentele de laborator pe animale indică faptul că aplicarea forskolinului asupra pielii poate cauza bronzarea. Într-un studiu efectuat pe șoareci în 2006, de exemplu, oamenii de știință au arătat că forskolinul poate ajuta la manipularea pigmentării pielii și la inducerea bronzării fără expunerea la lumina ultravioletă. Totuși, încă nu există dovezi că forskolinul poate promova bronzarea la om.

  • Astm

Forskolin poate ajuta la îndepărtarea atacurilor de astm, arată un studiu realizat în 2006. Studiul a constatat că atacurile de astm au fost semnificativ mai puțin frecvente la pacienții care au luat capsule forskolin (comparativ cu cei cărora li sa administrat tratament cu inhalări de cromoglicat de sodiu, un tratament comun pentru astm). Durata sase luni, studiul a implicat 40 de copii si adulti cu astm usor sau moderat persistent.

Concluzie

Gama largă de proprietăți de forskolin deja cunoscute o face cu siguranță mai multe modalități de a beneficia de forskolin în viitorul apropiat: se vor face noi, mai sigure și mai eficiente produse derivate, iar succesele de laborator vor fi folosite în terapia reală, de cancer. Avem o mare speranță că forskolinul va fi principalul remediu pentru cancer și alte probleme grave de sănătate. În viitor, forskolinul trebuie utilizat pe scară largă în medicina occidentală. Cu toate acestea, vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră chiar și despre administrarea de forskolin care conține extracte sau suplimente alimentare. De asemenea, vi se recomandă să faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe despre beneficiile forskolin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>