BCAA pentru nutriție sportivă: poate îmbunătăți performanța?

Utilizarea de suplimente de BCAA pentru nutriție sportivă pentru a spori performanța a crescut într-o industrie de milioane de dolari. Aminoacizii pot fi clasificați ca fiind “esențiali” sau “neesențiali”. Aminoacizii esențiali sunt cei care trebuie consumați în dietă deoarece organismul nu le poate sintetiza. Dintre cele opt aminoacizi esențiali denumiți în general, cei trei “aminoacizi cu catenă ramificată” – izoleucină, leucină și valină – sunt adesea considerați a fi cei mai importanți, mai ales în ceea ce privește exercițiile fizice. Suplimentarea BCAA a fost susținută în mai multe scopuri, incluzând îmbunătățirea performanței și recuperarea exercițiilor fizice.

Când trebuie să iau BCAA pentru nutriție sportivă?

Organismul poate obține BCAA din alimente care conțin proteine, cum ar fi pește, carne și ouă, dar dacă intenționați să vă măriți pregătirea și, prin urmare, aveți nevoie de un nivel sporit de aport de proteine, este sugerată administrarea BCAA pentru alimentația sportivă zilnică. Suplimentele pot contribui, de asemenea, la reducerea ratei de oboseală la sportivii nou-veniți, așa că dacă începeți pur și simplu în călătoria dvs. de fitness, adăugarea BCAA în dieta dumneavoastră mai devreme decât mai târziu poate fi benefică. Majoritatea experților sugerează că aceste suplimente sunt suplimente prenatale sau post-antrenament zilnic, fie prin adăugarea lor la scuturi, apă sau suc de fructe. Dacă doriți să obțineți mai mult prin formare, ați putea dori să aveți BCAA primul lucru pentru a combate defalcarea musculară care apare în timpul orelor de somn. Acest lucru este ideal pentru cei care caută să construiască masa, precum și pentru sportivii novici menționați anterior.

Care sunt principalele beneficii ale BCAA pentru nutriția sportivă?

Când luați în considerare o BCAA pentru nutriția sportivă, beneficii pe care le puteți aștepta variind de la construirea musculare la pierderea de grăsime și multe altele între ele:

  • Niveluri ridicate de sinteză a proteinelor.

BCAA vă poate ridica nivelul de sinteză a proteinelor, maximizând rezultatele dvs. de construcție a mușchilor. Sinteza proteinelor este esențială pentru procesul de creștere a mușchilor, deoarece permite corpului să proceseze proteine ​​într-un mod eficient pentru a sprijini construirea și repararea mușchilor. Suplimentarea dietei cu o pulbere de calitate BCAA vă poate ajuta să deveniți o mașină de sinteză a proteinelor bine reglate. Veți vedea rezultate mai bune la o rată mai rapidă. În plus, sinteza îmbunătățită a proteinelor poate ajuta la prevenirea excesului de uzură și mușchii musculaturii, astfel încât să puteți evita deraierea de o leziune sau o durere musculară extrem de frustrantă.

  • Creste metabolismul si arde mai multe celule grase.

BCAA au fost legate de o putere mai mare pentru arderea grasimilor. Dacă obiectivele dvs. de sănătate se concentrează pe pierderea de grăsime, adăugarea unui BCAA în rutina dvs. vă poate oferi o margine serioasă. Suplimentele BCAA au fost corelate cu mai puțină grăsime corporală și o compoziție mai bună a corpului, pe care mulți cercetători o consideră datorită metabolismului crescut al suplimentelor. În plus, BCAA poate să vă ajute toleranța la glucoză, ceea ce reprezintă un alt beneficiu pentru persoanele care doresc să maximizeze pierderea de grăsimi.

  • Niveluri hormonale echilibrate.

BCAA sprijină nivelurile hormonale echilibrate, în special în timpul antrenamentelor de intensitate ridicată. Există doi hormoni care intră în joc în timpul unui antrenament intens: cortizol și testosteron. În cele din urmă, scopul este de a menține nivelurile scăzute de cortizol (“hormonul de stres”) și de niveluri mai ridicate de testosteron. Acest lucru oferă organismului condiții ideale echilibrate pentru performanțe și rezultate bune pentru antrenament. BCAA susține acest echilibru, care la rândul său vă permite să faceți o antrenament mai dificilă și mai lungă, fără a se risipi în problema oboselii.

Dozare

Deci, cum fac factori aminoacizi cu catenă ramificată în dietă și alte suplimente? Doza standard pentru izoleucină este de 48-72 miligrame pe kilogram de greutate corporală, iar doza recomandată pentru leucină este cuprinsă între 2-10 grame. Aceasta reprezintă aproximativ 20 de grame de aminoacizi combinați cu un raport echilibrat de leucină și izoleucină. Aceasta ar fi echivalentul consumului de surse naturale de proteine, cum ar fi carnea și ouăle, la un raport de 1-1,5 grame de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală pe zi. Dar amintiți-vă, pentru a obține efectele imediate ale aminoacizilor cu catenă ramificată asupra nivelurilor de BCAA din plasmă, luați-i pe cont propriu, în loc să le primiți doar din alimente. Monitorizați cu ușurință dozajul. Cantități excesive de suplimente BCAA pot suprastimula semnalele de insulină care cauzează rezistență la insulină. Aflați mai multe despre utilizarea BCAA pentru alimentația sportivă făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>