Alimentație sportivă pentru înotătorii – combustibil pentru performanțe de vârf

Alimentația sportivă pentru înotătorii este extrem de importantă pentru a se asigura că nevoile de energie și nutrienți sunt îndeplinite pentru a concura la un nivel înalt. Înotul este un sport care se concentrează pe putere, viteză și rezistență. Nutriția pentru recuperare este importantă pentru alimentarea și repararea organismului după practici frecvente și frecvente. Obiceiurile alimentare sănătoase create la începutul sezonului pot contribui la promovarea unor niveluri energetice constante în timpul vârfului sezonului. În timp ce necesarul zilnic de nutrienți macro și calorii poate varia în funcție de formare, o fundație sănătoasă va promova mai multe alegeri de mâncare care vă vor menține alimentate și gata de plecare!

Ce să ia în considerare în ceea ce privește nutriția sportivă pentru înotătorii

Uitați de încercarea de a depăși o dietă proastă. Pentru a obține rezultate și până la performanța dvs. trebuie să mâncați inteligent. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te gândești la hrana pentru sportivi pentru înotători:

 • Apa de înot și calorii.
 • Realizarea unei diete echilibrate.
 • Mâncați puțin și adesea.
 • Alimente pentru înainte și după înot.
 • Cum să rămâi hidratat.

Puneți orele în piscină, lucrați din greu și respectați planul de antrenament, dar dacă totul merge bine în bucătărie, puteți să vă vindeți scurt. Nu lăsați o dietă săracă să vă ruineze munca și pregătirea. În schimb, maximizați performanța de înot prin hrănirea corpului cu alimentele nutritive, bogate în energie, de care are nevoie.

5 sfaturi esentiale de nutritie sportiva pentru inotatori

In timp ce majoritatea dintre noi nu vor experimenta niciodata entuziasmul de a concura pe o scena mondiala, putem beneficia in continuare de aceleasi sfaturi nutritionale sanatoase pe care profesionistii le au in timpul antrenamentului si inainte de a se intalni. Jeff Lucchino, nutritionist sportiv, a oferit cinci sfaturi de nutritie sportiva pentru inotatori si non-inotatori:

 • Alegeți cu înțelepciune carbohidrații.

Când vă antrenezi la un nivel competitiv, carbohidrații ar trebui să alcătuiască majoritatea caloriilor din dieta ta. De exemplu, înotătorul mediu de 160 de lire are nevoie de 580 până la 720 de grame de carbohidrați în fiecare zi sau de aproximativ 3,5 până la 4,5 grame per kilogram de greutate corporală. Este important să rețineți că ambele tipuri de carbohidrați ajută la înlocuirea carbohidraților, însă calendarul fiecăruia este de neprețuit pentru o performanță sportivă optimă.

 • Alegeți proteinele de calitate.

Consumând cantități rezonabile de proteine ​​- aproximativ 15 grame pentru o persoană de 160 de lire sterline – cu două până la patru ore înainte de un antrenament poate ajuta la recuperarea mușchilor după antrenament. Alegeți surse dense de proteine, cum ar fi ouă, lapte, carne de pui, carne de porc, nuci, pește, carne de vită și soia.

 • Rămâneți echilibrat.

Cu toții avem nevoie de o dietă echilibrată pentru a acoperi bazele noastre nutriționale. Dieta dvs. zilnică trebuie să fie compusă din carbohidrați complexi, carne slabă, lactate și multe fructe și legume.

 • Împachetați o gustare.

Păstrați-vă zahărul din sânge chiar și dacă vă bucurați de o mică gustare aproximativ o oră sau două înainte de a începe o sesiune de antrenament. Opțiunile bune includ fructe proaspete sau uscate, amestec de urmele, iaurt, cereale integrale sau pâine prăjită și bare de energie.

 • Umeziti fluierul.

În mod ironic, în timp ce înoți în apă, corpul tau necesită mai mult. De fapt, deshidratarea poate săpune performanța ta. Rămâi hidratat de apă potabilă, consumând o dietă bogată în fructe și legume care conțin în mod natural un procent ridicat de apă și înghionte alte fluide sănătoase pe tot parcursul zilei. Cea mai bună măsură de hidratare este culoarea urinei, care trebuie să fie galben pal.

Alte sfaturi de nutriție sportivă pentru înotători

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le luați în considerare:

 • Fii organizat.

Jucătorii ar trebui să aibă gustări gata pentru a merge la stadion, deoarece poate fi dificil să se bazeze pe locul de desfășurare pentru a oferi alegeri adecvate.

 • Nivelurile de grăsimi corporale.

Reducerea greutății corporale poate fi un avantaj în înot pentru agilitate, putere și tehnică. Cu toate acestea, fiecare individ ar trebui să aibă propriul scop de compoziție corporală și ar trebui să se consulte cu un dietetician acreditat în domeniul sportului pentru îndrumare pentru a evita compromiterea sănătății sau performanței. Dați clic pe link-ul de mai jos pentru a găsi mai multe sfaturi despre alimentația sportivă pentru înotători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>