Alimentația sportivă pentru femei – ce nevoie de sportivii de sex feminin

Atleții de sex feminin trebuie să înțeleagă propriile nevoi specifice de nutriție sportivă pentru femei, pentru a permite dezvoltarea unor sporturi puternice și sănătoase. Este pentru că doar sportivii puternici, sănătoși, care pot să-și îndeplinească cele mai bune abilități pe terenul sportiv. În ciuda numeroaselor avantaje ale sportului și ale exercițiilor fizice, există anumite aspecte care pot deveni în detrimentul sănătății. Cercetările au arătat că femeile sunt mai expuse riscului de a genera rezultate negative în materie de sănătate ca urmare a unei alimentări necorespunzătoare din jurul activității sportive. Acestea pot include tulburări de alimentație, tulburări menstruale sau densitate osoasă scăzută.

Considerații privind hrana sportivă pentru femei

Există câteva lucruri speciale pe care trebuie să le luați în considerare atunci când este vorba despre alimentația sportivă pentru femei. Punctele cheie sunt:

  • Mâncați un mic dejun sănătos.

Mâncarea unui mic dejun sănătos oferă un ton pentru tot restul zilei. Sănătos nu este o lingură de unt de arahide, vorbim despre un amestec bun de proteine, grăsimi și carbohidrați, ca primul lucru pe care îl consumați în dimineața.

  • Grăsimea este prietenul tău.

Grasimile bune sunt necesare creierului. De asemenea, acestea sunt cele mai lente digerări ale macrocomenzilor dvs., astfel încât să rămâneți mai mult timp. Poți chiar să mănânci în fiecare dimineață, atâta timp cât este moderată și provine dintr-o sursă sănătoasă.

  • Acordați atenție corpului dumneavoastră.

Dacă observați că nu vă simțiți cel mai bine sau că aveți gaz după ce ați consumat anumite alimente. Nu mai mâncați, probabil ați dezvoltat un fel de intoleranță.

  • Cheaturile au un scop.

În afară de beneficiile psihologice de a vă recompensa pentru că vă rămâneți pe drumul cel bun, mâncarea ieftină (sau “mesele de recompensă”) are efecte pozitive asupra corpului dumneavoastră fiziologic. Să fie clar că nu aveți voie să aveți o masă ieftină dacă aveți 4 dintre ei pe săptămână. Acest lucru este destinat celor care mănâncă alimente întregi curate în dieta lor 6 din 7 zile pe săptămână. Există studii care arată că atunci când o masă ieftină este introdusă în dieta unei persoane sănătoase, aceasta acționează aproape ca un buton de resetare. De asemenea, stimulează dispoziția și libidoul, ajută la reglarea hormonilor și reduce pofta de-a lungul săptămânii. Ca întotdeauna moderarea este cheia. Doar nu treceți peste bord.

Achiziționarea de produse de nutriție sportivă pentru femei

Nevoile generale de nutriție ale bărbaților și femeilor sunt surprinzător de similare, dar cantitatea de carbohidrați, electroliți, minerale și vitamine poate fi diferită. Există produse special destinate femeilor pentru comercializarea produselor de nutriție sportivă și, deși ele conțin adesea substanțe nutritive care sunt importante pentru femei pe o bază zilnică, este posibil să nu fie critice în timpul antrenamentelor. Cele mai importante lucruri pe care femeile le pot face pentru a se asigura echilibrul hormonal în timpul exercițiilor sunt consumarea unei alimentații sănătoase și obținerea unor cantități adecvate de somn. Un fapt esențial atunci când înțelegi și cumperi produsele de nutriție sportivă pentru femei este să știi că sunt considerate suplimente alimentare.

Expert în antrenor și nutriție atât pentru bărbați, cât și pentru femei

Întrucât nevoile de nutriție sportivă pentru femei și bărbați pot fi similare, aceștia pot avea același expert în domeniul antrenorilor și al nutriției. Când își iau masa, toți vor mânca aceeași porție. Antrenorii și experții în nutriție au de obicei un plan de dietă pentru toți. În afară de faptul că este ușor pentru ei, arată, de asemenea, cât de important este să urmați programul de nutriție pentru acesta din urmă. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a vedea ce program de nutriție sportiv va funcționa pentru dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>