Alimentația sportivă pentru alergători: cum să mănânci bine

Alimentația sportivă pentru alergători este importantă nu numai pentru menținerea sănătății, ci și pentru promovarea performanțelor de vârf. Nutriția și hidratarea adecvate pot face sau pot sparge antrenamentul sau rasa și, de asemenea, afectează foarte mult modul în care alergătorii se simt, lucrează și gândesc. O dietă echilibrată pentru alergătorii sănătoși ar trebui să includă aceste esențiale: carbohidrați, proteine, grăsimi, vitamine și minerale. Îți cunoști dieta zilnică …

  • Vă poate oferi avantajul în competiție sau să-l luați?
  • Poate fi inculpatul daca sunteti “bonk” pe drumurile lungi sau in competitie?
  • Poți îmbunătăți recuperarea după un antrenament sau te vei simți epuizat în restul zilei?
  • Pot ajuta la prevenirea rănilor și la scăderea inflamației cauzate de fracturile de stres, tulpini și entorse?

Ghid pentru hrana sportivă pentru alergători

Indiferent dacă sunteți un alergător de agrement, de formare pentru un semestru maraton, maraton sau un eveniment de ultra-rezistență, un plan de nutriție bine adaptat vă va ajuta să obțineți cele mai bune rezultate din antrenament și performanță. Alegerea alimentelor (combustibilului) pentru corpul dvs. poate fi un proces complex, atât în ​​timpul antrenamentelor, cât și din nou în cursă.

  • Carbohidrați și energie.

Carbohidrații sunt cei mai buni prieteni ai alergătorului atunci când vine vorba de energie și de a obține cele mai multe din corpul tău.

  • proteine.

Proteinele bogate în alimente sunt importante pentru înlocuirea și recuperarea mușchilor, menținând cerințele energetice, nivelurile de zahăr din sânge și stimulând sistemul imunitar; deosebit de important pentru alergătorii pe distanțe lungi.

  • Grăsimi.

În timp ce sportivii de rezistență ar trebui să încerce să urmeze o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, este recomandat să includeți “grăsimi bune” în dieta dvs., deoarece acestea ajută la procesul fiziologic cum ar fi creșterea și dezvoltarea, sănătatea pielii, creșterea părului, metabolismul, sănătatea sistemului reproductiv și membrana celulară integritate.

  • Hidratarea.

De asemenea, este foarte important ca alergătorii să fie bine hidratați în timpul și după sesiunile de antrenament. având o sesiune de intensitate ridicată sau în timpul unei faze grele de antrenament (de exemplu, duceți-vă la un eveniment), veți beneficia fie de la utilizarea de băuturi sportive, fie de la o sursă de carbohidrați ușor accesibile, cum ar fi geluri, gume sau lollies.

  • Recuperare.

Rularea nu numai că va provoca depozitele de carbohidrați ale alergătorului, ci va provoca și o deteriorare a fibrelor musculare, ceea ce va întârzia recuperarea. Aportul strategic de alimente bogate in carbohidrati si proteine ​​de calitate imediat dupa antrenament va spori rata de reumplere a glicogenului muscular si va face mai usor sportivii sa consume suficient carbohidrati inainte de urmatoarea sesiune de antrenament.

Tipul de nutriție sportivă pentru produsele pentru alergători

Fiecare persoană este diferită, astfel încât să vă adresați în particular este un lucru personal. De asemenea, va depinde de lungimea și tipul de eveniment la care participați. Băuturile carbohidrați vin în pungi de pudră care se diluează cu apă. Acestea sunt foarte ușor absorbite de organism. Este posibil să nu fiți capabil să transportați suficiente lucruri pentru a vă vedea prin evenimente mai lungi, cum ar fi un maraton, totuși. Gelele sunt un alt tip de nutriție sportivă pentru produsele alergătorilor. Sunt mici și pline de energie. Poți să faci câteva lucruri în buzunarul tău sau în geanta pentru a le folosi pe toată durata rundei tale. Unele sunt formulate astfel încât să nu fie spălate cu apă. Încercați câteva mărci diferite pentru a vedea care este cel mai ușor de digerat. Chews lucrează într-un mod foarte asemănător. Pur și simplu, așa cum sugerează și numele, necesită o masticare și puțină apă pentru a ajuta digestia. Apoi, există baruri de energie, cele mai bune pentru acele evenimente mai lungi, cum ar fi ultramaratonul, unde luarea prea multor băuturi sau geluri cu zahăr bogat în zahăr devine un pic cam mult și ar putea să vă dea un stomac deranjat. Apoi, există produse naturale – unt de arahide și date, de exemplu – care sunt rentabile și sunt potrivite pentru cei care nu pot stomac geluri dulci. Aflați cum să alegeți cele mai bune produse de nutriție sportivă pentru alergători făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>