6 uimitoare beneficii capsaicina

Beneficiile de capsaicină sunt extrem de bine cercetate. Până în prezent, au fost publicate peste 6000 de articole și studii privind această componentă picantă. În studiile clinice, capsaicina a demonstrat atât proprietăți antioxidante cât și antiinflamatorii. Cu toate acestea, cele mai cunoscute beneficii de capsaicina sunt de a ajuta la imbunatatirea compozitiei corporale datorita efectelor sale termogene (arderea grasimilor), cresterea nivelului de zahar din sange si a lipidelor.

Ce este capsaicina?

Capsaicina este o substanță bioactivă din plante găsită în toate ardeii de chili (capsicum). Jalapenos, habaneros, ardei fantomă, serrani și alte chilisuri își fac gustul cald din capsaicină. Un ardei iute va avea un gust mai scump dacă conține mai mult din această substanță chimică. Extrasul de capsaicină derivat din ardei iute se presupune că are un număr de beneficii asupra sănătății legate de pierderea în greutate, gestionarea durerii și funcția circulatorie. Capsaicina este, de asemenea, investigată pentru proprietățile aparente de protecție a inimii și antitumorale, diferite tulburări digestive, hiperlipidemie și alcoolism.

Șase beneficii de capsaicină pentru sănătate

Principalele beneficii ale capsaicinei pentru sănătate includ capacitatea de a calma durerile de cap, de a trata psoriazisul, de a gestiona diabetul, de a ajuta la scăderea în greutate, de a preveni anumite tipuri de cancer și de a îmbunătăți sistemul digestiv.

  • Cancer.

Ca un compus puternic analgezic și antioxidant, capsaicina poate ajuta la reducerea stresului oxidativ în diferite părți ale corpului prin neutralizarea radicalilor liberi. Acestea sunt produsele secundare periculoase ale respirației celulare care pot cauza boli cronice, inclusiv cancer.

  • Condiții cutanate.

Când aplicați această substanță pe piele, aceasta va ajuta la calmarea durerii și a inflamației, deși poate provoca iritații inițiale sau disconfort. Prin blocarea receptorilor de durere din piele, poate reduce disconfortul cronic.

  • Diabet.

Studiile au constatat că capsaicina este capabilă să reducă cantitatea de durere de la neuropatia diabetică, care este un simptom foarte secundar secundar al diabetului de lungă durată.

  • Pierdere în greutate.

Îmbunătățind metabolismul și ajutând la detoxifierea organismului, această substanță poate ajuta întregul dvs. sistem să funcționeze mai bine și să facă antrenamentele dvs. mai eficiente. Puteți folosi capsaicina pentru a pierde în greutate fără a fi nevoie să experimentați senzația de arsură.

  • Digestia.

Efectele capsaicinei pot ajuta la reglarea sistemului digestiv și la eliminarea mai eficientă a deșeurilor, reducând astfel simptomele de diaree și constipație.

  • Dureri de cap.

Îndepărtarea acestei substanțe pe temple, sub formă de unguent, vă poate ajuta să vă relaxați presiunea din cap și să vă atenți simptomele migrenei.

Tipuri de suplimente de capsaicină

Suplimentele de capsaicină sunt pentru toată lumea. Puteți obține beneficii de capsaicină, chiar dacă nu sunteți un fan al produselor alimentare picante. Opțiunile pentru suplimentul dvs. includ:

  • Cayenne pastile: pilulele de piper Cayenne sunt disponibile pe scară largă. Acestea pot consta din fructul real sau din capsinoide extrase.
  • Combinație de ceai verde și cayenne: Ambele ingrediente stimulează răspunsul termogen. Combinarea lor se presupune că le multiplică beneficiile.
  • Creați o tinctură: Combinați o parte a cayenne cu două părți de vodcă sau Everclear. A se păstra într-un loc întunecos și se amestecă la fiecare două zile. În aproximativ patru săptămâni, tinctura va fi gata.

Dați clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe despre beneficiile capsaicinei și cum să găsiți suplimentul potrivit pentru capsaicină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>